Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρνούνται την εκλογική άδεια!

Πρόβλημα με τη χορήγηση των εκλογικών αδειών αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετάνια",αφού το γραφείο προσωπικού, προσπαθώντας να βγάλει "κι απ' τη μύγα ξίγκι", προσανατολίζεται στο συμψηφισμό της εκλογικής άδειας με το ρεπό, παραποιώντας την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του υπουργείου ορίζει ότι είναι υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, να δώσουν άδεια στους εργαζόμενους από μία ως τρεις μέρες, ανάλογα με την απόσταση που θα μετακινηθούν. Για τους μισθωτούς που - σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας - η Κυριακή των εκλογών είναι εργάσιμη μέρα, τότε και η μέρα αυτή θεωρείται ως μέρα ειδικής άδειας απουσίας. Ακόμα ορίζει σαφώς ότι οι άδειες αυτές δε "συμψηφίζονται με την ετήσια άδεια μετ' αποδοχών, ή με άλλες άδειες, που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις".

Σε ανακοίνωσή του, το επιχειρησιακό σωματείο καταγγέλλει την τακτική αυτή της επιχείρησης και καλεί όλους τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καλώντας ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους, να μην υποκύψουν στη λογική των συμψηφισμών και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

  • Το ίδιο πρόβλημα μάς καταγγέλθηκε ότι αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ Κυψέλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ