Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ατζέντης των βρώμικων συμφερόντων της ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την υποκρισία και σκοπιμότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που καλύπτει την προκλητικότητα της Τουρκίας κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση Δήλωσης του Συμβουλίου για την κατάσταση στη χώρα αυτή.

Ο Β. Εφραιμίδης υπογράμμισε ότι το Συμβούλιο πάσχει από επαίσχυντη υποκρισία, από επαχθή σκοπιμότητα για βρώμικα συμφέροντα που εξυπηρετούνται μέσω της Τουρκίας σ' αυτή την κρίσιμη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου. Γι' αυτό αγνόησε όσα καταμαρτύρησαν οι κύριοι συνάδελφοι, όσα ξέρουμε όλοι για το τι συμβαίνει στην Τουρκία".

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε να τερματιστεί "αυτή η κατάσταση της ανοχής, της υπόθαλψης, της ενθάρρυνσης αυτού του παράγοντα που είναι αποσταθεροποιητικός, που είναι προκλητικός και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακόμα και ειρήνης στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και ευρύτερα".

Ο Β. Εφραιμίδης κατήγγειλε τις ευθύνες του Συμβουλίου, της Επιτροπής, ορισμένων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυρίως της αμερικάνικης διοίκησης, που στο όνομα των σκοπιμοτήτων της κυριαρχίας της νέας τάξης πραγμάτων, δηλαδή της κυριαρχίας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού,ενθαρρύνει, οπλίζει με θράσος, με όπλα το χέρι της Τουρκίας, του στρατοκρατικού οικονομικού κατεστημένου της, που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του τούρκικου λαού, και γενικότερα της Τουρκίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει το κοινό ψήφισμα και κύρια τα συγκεκριμένα μέτρα που ζητά και που αφορούν το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων από την Τελωνειακή Ενωση, από το πρόγραμμα MEDA προς την Τουρκία και υπογράμμισε ότι αυτό θα πρέπει να είναι απαρχή συγκεκριμένων αποφάσεων. Κάτι τέτοιο υπογράμμισε, θα είναι "προσφορά στην αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις δημοκρατικές δυνάμεις του τουρκικού λαού που αγωνίζεται ενάντια στο καθεστώς, θα είναι μία συμβολή για τη σταθεροποίηση, την ειρήνη σ' αυτή την επικίνδυνη περιοχή του κόσμου που μπορεί να προκαλέσει γενικότερες αναφλέξεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ