Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς δισταγμό τώρα ΚΚΕ!

Ενα 24ωρο έμεινε μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και ακόμα 12 ώρες για να κλείσουν. Σύνολο 36 ώρες. Τίποτα, συνήθως, δεν μπορεί να γίνει σε 36 ώρες. Κι όμως, σε αυτές τις 36 ώρες, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, μπορούν - και πρέπει - να γίνουν πάρα πολλά.

Σε αυτές τις λίγες, αλλά "ατέλειωτες" και πολύτιμες ώρες, οι κομμουνιστές, οι φίλοι του Κόμματος πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Να μην επιτρέψουν στην κούραση, τις καθημερινές φροντίδες και αντιξοότητες, να τους καταβάλουν. Εχουν σοβαρό έργο να επιτελέσουν. Υπάρχει μπόλικη δουλιά που πρέπει να βγει σε πέρας με επιτυχία.

Χρειάζεται να διασφαλίσουμε πως δε θα "χαθεί" την τελευταία στιγμή ό,τι σπείραμε τα προηγούμενα χρόνια και κατά την προεκλογική περίοδο. Είναι ανάγκη να φροντίσουμε με όλους τους τρόπους και τα μέσα να πέσει στην κάλπη αυτό που "ανήκει" δικαιωματικά στο ΚΚΕ.

Αποτελεί καθήκον μας να προστατεύσουμε τον κόσμο μας, τον κόσμο που εμπιστεύεται και προσβλέπει στο Κόμμα, που θέλει να το δει τη Δευτέρα να είναι ενισχυμένο και στη Βουλή, από τη μαύρη προπαγάνδα του δικομματισμού και ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε εκτεθειμένους στους εκβιασμούς, τα διλήμματα, τη θεωρία της χαμένης ψήφου, την τρομοκρατία των τελευταίων ωρών.

Σε ένα ευρύτερο κύκλο υπάρχουν διόλου ασήμαντες κατηγορίες εργαζομένων, ανθρώπων του μόχθου που δεν έχουν ξεπεράσει δισταγμούς, φοβίες, προκαταλήψεις, με αποτέλεσμα να "ταλαντεύονται" ανάμεσα στο συμβιβασμό με την υπάρχουσα άθλια κατάσταση και στον δρόμο της αξιοπρέπειας και της αντίστασης. Δεν είναι χαμένος αυτός ο κόσμος για το Κόμμα και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να τους τον χαρίσουμε. Κανένα δεν πρέπει να χαρίσουμε. Μέχρι και πάνω από την κάλπη υπάρχουν περιθώρια να πειστούν. Αρκεί να σκεφτούν τους αγώνες που έχουν κάνει οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια και τι πρόκειται να συμβεί τη Δευτέρα.

Οι "άλλοι" θα επιχειρήσουν να υφαρπάξουν την ψήφο μέχρι και την ύστατη στιγμή, πάνω από την κάλπη. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να "παίζουν" μόνοι τους και εμείς να απουσιάζουμε. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι όποιο κενό αφήνουμε θα το καλύψουν οι άλλοι. Πρέπει να είμαστε δίπλα στον κόσμο, που τον ξέρουμε και μας ξέρει, από το πρωί μέχρι το βράδυ αύριο. Χωρίς επανάπαυση και εφησυχασμό.

Ας αντλήσουμε δυνάμεις από τους μεγάλους σκοπούς και τα υψηλά ιδανικά του αγώνα μας και ας δώσουμε με αυτοθυσία, όπως μόνο οι κομμουνιστές μπορούν, την κρίσιμη μάχη των τελευταίων ωρών. Είναι βέβαιο ότι την Κυριακή το βράδυ θα αισθανόμαστε πολύ όμορφα έχοντας ανταποκριθεί στο καθήκον μας, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια της δράσης μας. Θα αισθανόμαστε ακόμα πιο όμορφα γιατί το Κόμμα θα είναι ενισχυμένο εκλογικά και από τη Δευτέρα να μπορεί από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά σχέδια του δικομματισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ