Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ
Δύναμή τους η φωνή του ΚΚΕ

Κοντά στα προβλήματα και τις αγωνίες των παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ενωση, βρέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης. Οι εκλογές ήταν η αφορμή για να αναπτυχθεί μια πιο στενή επαφή με όλο αυτό τον κόσμο που ζει και βιώνει σε μεγαλύτερη όμως ένταση τα ίδια προβλήματα με τον υπόλοιπο λαό. Εγιναν μία σειρά συσκέψεις και περιοδείες στους χώρους όπου ζουν και συχνάζουν. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ βρέθηκαν δίπλα τους και συζήτησαν για τα προβλήματά τους και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Μέσα απ' όλες αυτές τις εξορμήσεις και τις περιοδείες, φάνηκε πως οι παλιννοστούντες αντιλαμβάνονται ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που μπορεί πραγματικά να τους εκφράσει. Ετοιμάζονται να εκφράσουν μαζικά τη διαμαρτυρία τους στα κόμματα που τους έδωσαν ψεύτικες υποσχέσεις και τους έταζαν πως επιστρέφοντας στην πατρίδα θα ζήσουν μέσα στον παράδεισο. Αποδείχτθηκε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους έχουν καταδικάσει, με τη συνενοχή της ΠΟΛ.ΑΝ. και του ΣΥΝ, να ζουν ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ για την καλύτερη επαφή με όλους αυτούς τους ανθρώπους κυκλοφόρησε προκήρυξη στα ρώσικα, με την οποία τους καλεί να καταδικάσουν τα κόμματα που ευθύνονται για το ότι δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τους άλλους συμπολίτες της χώρας. Να καταδικάσουν όλους αυτούς που μειώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με το να μην τους εξασφαλίζουν το στοιχειώδες δικαίωμα στη δουλιά. Αυτούς που τους χρησιμοποιούν ως αγράμματους, και ως σοβινιστικό φράγμα εναντίον των μουσουλμάνων και είναι έτοιμοι να τους θυσιάσουν για τα συμφέροντα του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Το κάλεσμα ήταν σύντομο και ξεκάθαρο: "Πρέπει να ψηφίσεις ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που θα συνεχίζει να αγωνίζεται για τα δικά σου ανθρώπινα δικαιώματα, της δουλιάς, της μόρφωσης, της κατοικίας, της σύνταξης και της κοινωνικής ασφάλισης. Η φωνή του ΚΚΕ είναι δική σου φωνή, η δύναμη του ΚΚΕ είναι δική σου δύναμη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ