Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΜΥ
"Μας κορόιδεψαν"!

Την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επισκέφθηκε χτες ο Ορέστης Κολοζώφ, υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας

"Το ΚΚΕ μας έχει βοηθήσει επανειλημμένα στους αγώνες μας". Με τα χαρακτηριστικά αυτά λόγια, υποδέχτηκαν χτες το πρωί οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στη Β Περιφέρεια της Αθήνας Ορέστη Κολοζώφ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην υπηρεσία.

Οι συνδικαλιστές μετεωρολόγοι, στη συζήτηση που είχαν με τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος, του επισήμαναν τα σοβαρά θεσμικά, καθώς και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. "Μας κορόιδεψαν". Αυτές οι δυο λέξεις έκρυβαν όλη την αγανάκτηση, αλλά και την πεποίθηση των εργαζομένων ότι δεν μπορούν να βασίζονται στις προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων, αφού το χρόνιο αίτημά τους, να περάσει δηλαδή η υπηρεσία τους κάτω από πολιτικό έλεγχο και να πάψει να υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, δεν έχει μέχρι σήμερα επιλυθεί. Παράλληλα, μετέωρο παραμένει το αίτημά τους για καταβολή του επιδόματος των 100.000 δραχμών, το οποίο, ενώ χρηματοδοτείται από τη "Γιουροκοντρόλ" και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν έχει εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Αναφερόμενος στα συγκεκριμένα αιτήματα των εργαζομένων, ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε ότι αυτά συμπίπτουν με τις θέσεις του ΚΚΕ. "Σαν ΚΚΕ, είχαμε καταθέσει τροπολογία, αναφορικά με το επίδομα των 100.000 δραχμών, η οποία, όμως, δε συζητήθηκε, με το αιτιολογικό ότι ήταν εκπρόθεσμη", υπογράμμισε ο Ορ. Κολοζώφ.

Στη συνέχεια, ο Ορ. Κολοζώφ μίλησε για τις εκλογές, στο αμφιθέατρο της υπηρεσίας και απάντησε στα ερωτήματα των εργαζομένων. Ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος τόνισε ότι από αυτές τις εκλογές όποιο και από τα δυο μεγάλα κόμματα και αν έρθει στην εξουσία είναι δεσμευμένο να υλοποιήσει το πρόγραμμα "σύγκλισης". Αυτό σημαίνει, συνέχισε, ότι αμέσως μετά τις εκλογές, μας περιμένουν χρόνια ακόμα πιο αυστηρής λιτότητας. Τα δυο μεγάλα κόμματα θα ακολουθήσουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που θα οδηγήσουν στο ξεπούλημα των κερδοφόρων τμημάτων της εθνικής οικονομίας. Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ορ. Κολοζώφ υπογράμμισε πως το ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές απευθύνεται σε όλο το λαό, καλώντας τον να αποτελέσει η ψήφος του αντίβαρο στην υπάρχουσα κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ