Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Επιμένει "οικολογικά" η πλειοψηφία

Ο αποχαρακτηρισμός άλλων δύο χώρων συζητείται σήμερα

Τη μετατροπή χώρων πρασίνου σε οικοδομήσιμους αναμένεται να αποφασίσει η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθήνας, που συνεδριάζει σήμερα. Επιμένοντας... "οικολογικά" η Δημοτική Αρχή, μετατρέπει σε οικοδομήσιμους δύο κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, κατόπιν πρότασης της Διεύθυνσης Σχεδίου Πόλεως. Συγκεκριμένα στην ημερήσια διάταξη που συζητείται σήμερα προβλέπεται η μετατροπή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών στο Δουργούτι,με αποχαρακτηρισμό του χώρου μεταξύ των οδών Κράτητος, Μάχης Αναλάτου, Σουλιέ και Σαρκουδινίου από κοινόχρηστο χώρο πρασίνου σε οικοδομήσιμο, καθώς και η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στη συνοικία "Αβέρωφ 1" με τη μετατροπή πράσινης γραμμής σε κόκκινη οικοδομήσιμη στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Αλάστορος, Ζολιώτη, Κουτσικάρη και Δημουλίτσα Πάργας.

Παράλληλα, προς χάριν των φιλοαμερικάνικων συναισθημάτων του δημάρχου, οι πολίτες της Αθήνας θα κληθούν να πληρώσουν 24.000.000 δραχμές για την αντιγραφή πιστού ορειχάλκινου αγάλματος της θεάς Αθηνάς, το πρωτότυπο του οποίου βρίσκεται στο αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς και τη μεταφορά, ασφάλιση και τοποθέτησή του στην πλατεία Αθηνών, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει να επικυρώσει το περιεχόμενο της Χάρτας της Ακρόπολης των Αθηνών για την επέτειο των 50 χρόνων από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όπου, ωστόσο, πέρα από τις αοριστίες περί το τέλος του πολέμου και περί ειρήνης, αποφεύγεται η αναφορά στην ουσία, πως δηλαδή τα πενηντάχρονα από τοτέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου πρέπει να γιορτάζονται και να τα θυμάται ο κόσμος ως την αντιφασιστική νίκη των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ