Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μακεδονία" στη Φλόριδα

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα συνοδεύσουν την έκθεση με θέμα τη Μακεδονία και το Μέγα Αλέξανδρο που πραγματοποιείται από 1η του Οκτώβρη έως 1 του Μάρτη 1997 στο Διεθνές Μουσείο του Σαν Πίτερσμπουργκ της Φλόριδα.Η έκθεση αποτελείται από τις ενότητες "Μακεδόνες, οι Βορειοελλαδίτες" και "Μέγας Αλέξανδρος - Ιστορία και Θρύλος".

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την 1η Οκτωβρίου αλλά η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 28 - 29 του Σεπτέμβρη με διήμερο ελληνικό φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετάσχουν το χορευτικά συγκρότημα "Λεβεντιά" και "Ελλάς",ο κιθαρίστας Κωνσταντίνος Τζαφέρης,η σοπράνο Μαρία Ζουβέ και συγκροτήματα παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής. Επίσης, προγραμματίζονται θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, βυζαντινών εικόνων και κοσμημάτων και βραδιά ελληνικής μουσικής και ποίησης, αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη, τον Οδυσσέα Ελύτη και το Γιάννη Ρίτσο.

Τις παράλληλες εκδηλώσεις προγραμματίζει η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ - Καναδά σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φλόριδας,τον τοπικό Σύλλογο "Μέγας Αλέξανδρος" και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Τάμπας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ