Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα χρόνια της ...ΕΡΤ

Στο ξεκίνημα πριν από τριάντα χρόνια και στην πορεία της ΕΡΤ, επικεντρώνεται το ντοκιμαντέρ "30 χρόνια γεύση από ΕΡΤ". Η "γεύση" από την πολύχρονη πορεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, δίνεται μέσα από μια σειρά σκηνών και αποσπασμάτων, από κλασικά σίριαλ που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, από εκπομπές λόγου, ελληνικές ταινίες, εορταστικά προγράμματα και δελτία ειδήσεων. Στην εκπομπή μιλούν μερικοί από τους πρωτεργάτες της ελληνικής τηλεόρασης, όπως ο Φρέντυ Γερμανός, ο Γιώργος Κάρτερ, ο Μιχάλης Γιαννακάκος και ο Γιάννης Διακογιάννης. Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται επίσης, μέσα από εκπομπές, γνωστοί τραγουδιστές μεταξύ των οποίων οι Χάρις Αλεξίου, Νάνα Μούσχουρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Ζαμπέτας κ. ά. Η μουσική επένδυση είναι βασισμένη σε μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Η παρουσίαση είναι της Ολίνας Ξενοπούλου, τα κείμενα του Παντελή Σκρουμπέλου και η σκηνοθετική επιμέλεια του Κώστα Κατσαρόπουλου. (Κυριακή ΕΤ - 1 18.20)

Φυγή στον Αμβρακικό

"Φυγή στον Αμβρακικό", είναι το έργο που θα παρουσιαστεί από την εκπομπή το "Θέατρο της Δευτέρας". Συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου είναι ο Ντίνος Δημόπουλος. Η "Φυγή στον Αμβρακικό", καταγράφει την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου, που συνθλίβεται μέσα σ' έναν κόσμο, ο οποίος ζει μέσα στο άγχος και την ερημιά. Η διεύθυνση παραγωγής είναι του Στέλιου Αντωνιάδη. Παίζουν οι Νικήτας Τσακίρογλου, Πέτρος Φυσσούν, Αννυ Πασπάτη, Βαγγέλης Ρόκκος και Ιωάννα Τσιριγκούλη. (Δευτέρα ΕΤ - 1 22.00)

Βαμμένος ήλιος

Νέες ελληνικές σειρές κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες στη μικρή οθόνη. Μεταξύ αυτών και η ελληνική σειρά "Βαμμένος ήλιος" σε σκηνοθεσία της Ρέινα Εσκενάζυ. Κεντρικά πρόσωπα της σειράς είναι μια 45χρονη συγγραφέας και ένας πρώην ηθοποιός που δουλεύει σαν ταξιτζής. Και οι δυο θα γνωριστούνε και θ' αγαπηθούνε. Τα πράγματα όμως θα πάρουν άλλη τροπή όταν ο γιος της συγγραφέα ερωτευτεί την κόρη του ταξιτζή. Ο έρωτας των νέων θα φέρει τους γονείς τους σε δύσκολη θέση και ο δεσμός τους θα δοκιμαστεί. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Φέρτης, Πέμυ Ζούνη, Μπέτυ Λιβανού, Γεωργία Αποστόλου κ. ά. (Τετάρτη ΑΝΤΕΝΝΑ 22.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ