Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κανονικά οι εγγραφές των πρωτοετών

Μετά την εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Παιδείας, με την οποία προβλέπεται πρόσθετη χρηματοδότηση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα δεχτούν επιπλέον εισακτέους, κανονικά γίνονται από σήμερα οι εγγραφές των πρωτοετών. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΙ Αθήνας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και άλλα ιδρύματα είχαν αρνηθεί να κάνουν εγγραφές.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας, στην οποία επαναλαμβάνεται η αντίθεσή του στην πρόχειρη αντιμετώπιση του ζητήματος της αύξησης του αριθμού των εισακτέων, "το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, αφού συνεκτίμησε το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται και τα αποτελέσματα της συζήτησης του προέδρου του ΤΕΙ με τον νέο υπουργό Παιδείας αποφάσισε την εγγραφή των πρωτοετών σπουδαστών". Σήμερα, αναμένεται να φτάσουν στο ΤΕΙ Αθήνας οι κατάλογοι με τους επιπλέον εισακτέους, καθώς στους καταλόγους που είχαν αποσταλεί διαπιστώθηκαν παρατυπίες και λάθη, τα οποία οφείλονται στο άγχος της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου να εκδώσει προεκλογικά τις λίστες με τους επιπλέον εισακτέους.

Και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, που με ανακοίνωση του είχε δηλώσει ότι δε θα εγγράψει επιπλέον σπουδαστές, με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε χτες ότι θα εγγράφει όσους φοιτητές συμπεριλαμβάνονται σε τυχόν συμπληρωματικό κατάλογο που θα στείλει το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των επιπλέον εισακτέων για το Πάντειο είναι μικρός. Η πρυτανεία του Πάντειου Πανεπιστημίου τονίζει ότι "η αποδοχή αυτή, οι διαδικασίες της οποίας χρήζουν ενδεχομένως για να νομιμοποιηθούν νέας υπουργικής απόφασης ή και νομοθετικής ρύθμισης, είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε πρόσθετη επιχορήγηση". Κύριος λόγος που οδήγησε στην απόφαση για εγγραφή των πρωτοετών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι ότι "το Πανεπιστήμιο δεν επιθυμεί με δικαστικές προσφυγές και αντιδικίες να ακυρώσει τις ελπίδες τόσων νέων, μολονότι η Πρυτανεία κατήγγειλε εγκαίρως και εντόνως τον ανεύθυνο πρόχειρο και δημαγωγικό τρόπο με τον οποίο μεταχειρίστηκαν τους υποψήφιους φοιτητές οι τέως ιθύνοντες του υπουργείου". Κανονικά συνεχίζονται οι εγγραφές των υποψηφίων και στα υπόλοιπα ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ