Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο υπουργός Παιδείας ενημερώνεται...

Με την Τριμελή Γραμματεία της Συνόδου των ΤΕΙ, το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, συναντήθηκε χτες ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης. Σκοπός των συναντήσεων είναι η ενημέρωση του νέου υπουργού στα μεγάλα, γνωστά και χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Κοινό στοιχείο των συναντήσεων ήταν η έκθεση από τους εκπροσώπους των φορέων των προβλημάτων που επικρατούν στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης και οι υποσχέσεις από τον υπουργό για την επίλυσή τους. Στη συνάντηση με τη Γραμματεία των ΤΕΙ κυριάρχησε το θέμα των οικονομικών των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των πρόσθετων εισακτέων. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ανέπτυξαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τα αιτήματα αιχμής των δασκάλων και των καθηγητών, που είναι η αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση, η ουσιαστική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Ο Θ. Γκεσούλης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, μετά το τέλος της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, δήλωσε στο "Ρ": "Μπορεί η πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Παιδείας να άλλαξε, η πολιτική όμως της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης, η πολιτική που χάραξε η ΕΕ με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη "Λευκή Βίβλο" και το οικονομικό πρόγραμμα σύγκλισης, θα συνεχιστεί και μάλιστα πιο σκληρή και με πιο έντονους ρυθμούς. Πίστωση χρόνου δε χρειάζεται η "νέα" κυβέρνηση. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αντίσταση, η αντεπίθεση στα όποια αντιλαϊκά μέτρα, σχέδια και επιδιώξεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ