Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξόφληση φαρμακο-γραμματίων

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις που έδωσε στα φάρμακα

Η σημερινή μέρα, που είναι αφιερωμένη στους Ηλικιωμένους, βρίσκει τους συνταξιούχους της Ελλάδας μπροστά σε μια έφοδο ανατιμήσεων στα φάρμακα που εξήγγειλε η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη απ' τον περασμένο Ιούλη και φτάνει μέχρι και 443%.

"Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση εκπληρώνει στο ακέραιο τις αξιώσεις των φαρμακοβιομηχάνων, αδιαφορώντας για τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που θα έχουν στους συνταξιούχους, στους ασφαλισμένους, στα ασφαλιστικά ταμεία και στη δημόσια υγεία. Ετσι ενώ δίνει αυξήσεις με το σταγονόμετρο ή το περιβόητο ΕΚΑΣ σε λίγους, από την άλλη τις παίρνει πολλές φορές πίσω, αφού οι συνταξιούχοι διαθέτουν ένα μεγάλο μέρος της πενιχρής τους σύνταξης για φάρμακα", τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις και να σταματήσει να εγκρίνει "νέα" φάρμακα. Επίσης ζητά να ενεργοποιηθεί ο ΕΟΦ και να λειτουργήσει η εθνική φαρμακοβιομηχανία, ώστε να παράγεται φτηνό ανταγωνιστικό και καλής ποιότητας φάρμακο.

Τέλος η Ομοσπονδία Συνταξιούχων καλεί τη ΓΣΕΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιδράσει και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ταμείων να πάρουν θέση, γιατί το φάρμακο είναι ζωτικής ανάγκης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. "Οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να υπερασπίσουν το εισόδημά τους, που με διάφορους τρόπους το εξανεμίζει η κυβέρνηση, η οποία φαίνεται ότι ξοφλάει γραμμάτια προς τους φαρμακοβιομηχάνους για τη στήριξη που της παρείχαν", καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ