Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μακρύς ο κατάλογος των θυμάτων

Αναρίθμητες είναι οι περιπτώσεις Αλβανών που έχουν πέσει θύματα βίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες χαρακτηριστικές, από αυτές που έχουν καταγραφεί στο αστυνομικό δελτίο:

20/7/91: Γεωργός στη Βέροια πυροβόλησε και τραυμάτισε Αλβανό, όταν του ζήτησε αύξηση. Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη κακοποίησαν τον πρωταθλητή πυγμαχίας Α. Τσιριπίδη,επειδή τον πέρασαν για Αλβανό.

23/3/92: Ο αστυνομικός Στ. Παπαδόπουλος πυροβολεί και τραυματίζει τον Αλβανό Ντ. Τσόκα,26 χρόνων, επειδή χόρευε σε μπαράκι της Αίγινας.

27/12/92: Ο αστυνομικός Δ. Γιαννόπουλος πυροβολεί και τραυματίζει στο Μεταξουργείο τον Αλβανό Σ. Γκρίνα.

4/2/93: Τεμαχισμένα με ηλεκτρικό πριόνι πτώματα Αλβανών βρίσκονται σε αγροτική περιοχή της Πρέβεζας. Οι εφημερίδες κατηγορούν την αλβανική μαφία, για να αποδειχθεί λίγες μέρες αργότερα ότι δράστης είναι ο κτηματίας της περιοχής Γ. Τζώρτζογλου, που κατακρεούργησε τρεις Αλβανούς εργάτες όταν ήρθε η ώρα να τους πληρώσει.

19/5/93: Ομάδα είκοσι ροπαλοφόρων στο Κριεκούκι επιτίθεται αδιάκριτα στους Αλβανούς της περιοχής και στέλνει αρκετούς στο νοσοκομείο. Στην αρχή διαδίδεται ότι δράστης είναι η αλβανική μαφία, για να αποδειχθεί ύστερα από καταγγελία κατοίκου ότι οι δράστες ήταν Ελληνες.

3/6/93: Ο 39χρονος Μ. Κοντοπόδης καίει ζωντανούς δύο Αλβανούς στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου.

17/6/93: Ομάδα ροπαλοφόρων κακοποιεί στο Κριεκούκι δύο Αλβανούς, με την απειλή περιστρόφου, την ώρα που γύριζαν από τη δουλιά.

12/9/93: Ο ανθυπαστυνόμος Α. Δελλάς πυροβολεί και σκοτώνει στη Βέροια ένα 18χρονο Αλβανό.

10/3/94: Στα Βριλήσσια ο ανθυπαστυνόμος Κ. Κανουπάκης πυροβολεί και σκοτώνει τον Αλβανό Στ. Αρτα και μετά πέφτει ατάραχος για ύπνο. Την ίδια μέρα, ο αστυφύλακας Μ. Τσικνάκης τραυματίζει Αλβανό, ύστερα από "τυχαία" εκπυρσοκρότηση του περιστρόφου του.

25/8/94: Τέσσερις αστυνομικοί συλλαμβάνουν στην περιοχή της Ομόνοιας Αλβανό, του περνούν χειροπέδες και τον σέρνουν δεμένο στη σχάρα της μηχανής. Ο συνδικαλιστής Σ. Ραυτόπουλος που διαμαρτύρεται για την απάνθρωπη μεταχείριση συλλαμβάνεται για αντίσταση κατά της αρχής.

25/11/94: Πεθαίνει μέσα στα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών ο Αλβανός Α. Γκραμπότσκα.Την ίδια μέρα, ο αστυνομικός Ι. Ρήγας τραυματίζει σοβαρά στην Κέρκυρα τον Αλβανό εργάτη Η. Σιούτη.

18/12/94: Νεκρός με δύο τραύματα στην πλάτη βρέθηκε ο 20χρονος Αλβανός Ν. Ντρέμα μέσα σε στάβλο λίγο πριν τη γέφυρα του Αχελώου.

22/12/94: Ο αστυνομικός Σ. Κωστίδης τραυματίζει βαριά με το περίστροφό του τον Αλβανό Τ. Ατσίφ.Ο Κωστίδης υποστήριξε ότι πυροβόλησε για να τον εκφοβίσει, όμως η σφαίρα βρήκε τον άτυχο νέο στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

7/3/95: Δεκαπέντε νεαροί κακοποιούν στους Αγίους Αναργύρους τον 33χρονο Σπ. Κηπουρό, επειδή τον πέρασαν για Αλβανό.

1/5/95: Ο βοσκός Αλ. Καζαντζίδης πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Αλβανό Ρ. Ισάκο,ενώ τραυμάτισε τον 28χρονο Ρ. Φάικ.

10/1/96: Κουκουλοφόροι κακοποιούν δύο Αλβανούς στην Κέρκυρα, τους οποίους εγκαταλείπουν δεμένους σε κολόνες της ΔΕΗ. Ενας άλλος Αλβανός τραυματίζεται από κυνηγετικό όπλο.

19/1/96: Ο αστυνομικός Δ. Καρακάιδος πυροβολεί και σκοτώνει έναν Αλβανό στη Σκάλα Ωρωπού. Δηλώνει ότι σκόνταψε και το όπλο εκπυρσοκρότησε μόνο του.

9/2/96: Ο Θ. Ζανέμας πυροβολεί και σκοτώνει με καραμπίνα τον 18χρονο Αλβανό Σ. Ραπία,γιατί, όπως υποστηρίζει, προσπάθησε να κλέψει το ποδήλατο του γιου του.

22/2/96: Οι αστυφύλακες Δ. Βασιλείου και Θ. Βαλμάς οδηγούν σε ερημική τοποθεσία του Αγίου Στεφάνου Αττικής τον 23χρονο Α. Τσάτσο και του αρπάζουν 780.000 δρχ.

7/6/96: Ο Ε. Μπουντούρης 60 χρόνων πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο Λουσνία Χιουσδόκα,στη Ματαράγκα Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ