Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καταγγέλλουν την εργολαβία

Η ΕΣΚ - ΔΕΗ Λαυρίου καταγγέλλει την ανάθεση έργου σε εργολάβο, χωρίς να ληφθεί υπόψη η δυνατότητα υλοποίησής του από τους εργαζόμενους

Την "ολομέτωπη επίθεση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ", η οποία στη ΔΕΗ Λαυρίου εκφράζεται με τη μορφή των εργολαβιών,με "άμεσες συνέπειες στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων", καταγγέλλει η ΕΣΚ - ΔΕΗ Λαυρίου σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η παράταξη αναφέρεται στο τελευταίο "κρούσμα", όπου πρώην εργαζόμενος της επιχείρησης υπέγραψε την παραμονή των εκλογών σύμβαση για την άμεση ανάληψη έργου στις 23.9.96.Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι "η εργασία κοστολογήθηκε 9 εκ. δραχμές συν την υπερωριακή απασχόληση προς 4.000 δραχμές την ώρα. Για τη συγκεκριμένη σύμβαση δε ρωτήθηκαν οι συνάδελφοι του χώρου μας αν μπορούσαν να την κάνουν".

Η ΕΣΚ - ΔΕΗ Λαυρίου σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι υποτιμήθηκε η διάθεση προσφοράς των εργαζομένων για το συγκεκριμένο έργο, καθώς και οι γνώσεις και οι εμπειρίες τους. Πέρα από αυτό, τα κονδύλια για τις υπερωρίες των εργολαβιών είναι ανεξέλεγκτα, ενώ για τις ανάγκες του εργοστασίου υπάρχει περιορισμός υπερωριών προς αποφυγή της σπατάλης! Υπογραμμίζει ακόμα ότι με τη μέθοδο των εργολαβιών είναι αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων και του ασφαλιστικού φορέα τους.

Παράλληλα, η παράταξη επιρρίπτει ευθύνες για ολιγωρία στην πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, η οποία γνώριζε το πρόβλημα, αλλά σιωπούσε και καλεί το ΔΣ του να αντιδράσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ