Παρασκευή 4 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Χωρίς πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού

Την έλλειψη συνολικού προγράμματος ηλεκτροφωτισμού της Αθήνας παραδέχεται η ίδια η δημοτική αρχή της πόλης. Με καταχωρήσεις της στον έντυπο Τύπο, φροντίζει να εξάρει τον εαυτό της για τα έργα βιτρίνας που έκανε, στο συγκεκριμένο τομέα. Παράλληλα, όμως, καλεί τους δημότες να ενημερώσουν την αρμόδια Διεύθυνση του δήμου για τις περιοχές που πρέπει να βελτιωθεί ο φωτισμός. Κάνει φανερή έτσι την ανυπαρξία σχεδιασμού για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού του Δήμου Αθηναίων, με καταχωρήσεις της σε εφημερίδες "ενημερώνει" τους δημότες ότι πραγματοποίησε μεγάλα έργα φωτισμού στην πόλη. Διαφημίζει, στην πραγματικότητα, τα έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού των δημοτών στα οποία προχώρησε ο δήμαρχος Δ. Αβραμόπουλος και η παράταξή του. Δηλαδή, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας και τις φωταγωγήσεις σιντριβανιών, στις οποίες μας έχει συνηθίσει η διοίκηση του δήμου.

Από την άλλη όμως, καλεί τους δημότες να τηλεφωνούν στην αρμόδια Διεύθυνση "όταν διαπιστώνουν την ανάγκη βελτίωσης φωτισμού στη γειτονιά τους". Αναγνωρίζει, κατ' αυτόν τον τρόπο, την ανυπαρξία ολοκληρωμένου προγράμματος για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης και την αποσπασματικότητα με την οποία γίνονται οι όποιες παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις, οι οποίες εκτελούνται, μάλιστα, σε κεντρικά σημεία και όχι σε περιοχές που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Σχολιάζοντας τις ενέργειες αυτές της δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής, δηλώνει στο "Ρ": "Φοβάμαι ότι η ανακοίνωση αυτή, πέρα από το ότι υποκρύπτει διαφήμιση του δήμου, παραπλανά τους δημότες. Και αυτό γιατί αφήνει να εννοηθεί σαφώς ότι οι ελλείψεις στον ηλεκτροφωτισμό της πόλης οφείλονται σε κακή πληροφόρηση των αρμόδιων υπηρεσιών. Είναι, όμως, φανερό και γνωστό σε όσους κατοικούν στην Αθήνα ότι υπάρχουν ολόκληρες περιοχές με ανεπαρκή φωτισμό".

Και ο Λ. Αυδής συνεχίζει: "Αντί, λοιπόν, η δημοτική αρχή να προσκαλεί τους δημότες να υποδείξουν στο δήμο τα κακοφωτισμένα σημεία, θα έπρεπε να καταρτίσει πρόγραμμα βελτίωσης του ηλεκτροφωτισμού της πόλης. Αρχίζοντας, βέβαια, από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες και καταλήγοντας - αν υπάρχει περίσσευμα χρημάτων - στα έργα βιτρίνας των κεντρικών λεωφόρων, όπως η Β. Σοφίας και η Πατησίων στις αρχές της, όπου έχουν τοποθετηθεί φανοστάτες κάθε λίγα μέτρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ