Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Αμερικανικά μελλοντικά σχέδια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Τρία σχέδια εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση αναφορικά με την ενδεχόμενη συμμετοχή της στις πολυεθνικές δυνάμεις που αναμένεται να αντικαταστήσουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα που έχουν αποσταλεί στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Οι εναλλακτικές προτάσεις που εξετάζονται είναι είτε η πλήρης αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, είτε η δημιουργία μίας αεροπορικής και πιθανότατα μιας δύναμης οπλιτών "ταχείας αντίδρασης", που θα στρατοπεδεύει σε γειτονική με τη Βοσνία χώρα. Τέλος μελετάται και το ενδεχόμενο της συγκρότησης στρατιωτικής δύναμης "αποτροπής" βίαιων επεισοδίων και "εξασφάλισης" της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή. Αυτές οι τρεις προτάσεις διατυπώθηκαν από τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Πέρι, στη διάρκεια συνάντησής του με μέλη της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας.

  • Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στη Βοσνία, Ρόμπερτ Φρόουικ, ανακοίνωσε ότι οι δημοτικές εκλογές στη χώρα αυτή θα διεξαχθούν από τις 22 έως τις 24 του Νοέμβρη. Σύμφωνα με τον Φρόουικ, η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες με την προσωρινή εκλογική επιτροπή του Οργανισμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ