Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Οχι" στο ξεπούλημα της "Κορινθίας ΑΕ"

Παρέμβαση των κομμουνιστών της Κορινθίας, για να σταματήσουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και πλειστηριασμού

Παρέμβαση για να αποτραπεί το ξεπούλημα της "Κορινθίας ΑΕ" κάνει η ΝΕ του ΚΚΕ, η οποία, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις που γίνονται τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας και ζητά να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία για εκκαθάριση και πλειστηριασμό. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, σημειώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας, και σχετίζεται άμεσα με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και πιο ειδικά με την αντιαγροτική και αντισυνεταιριστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μεθοδεύουν απροκάλυπτα την πλήρη διάλυση των συνεταιρισμών και της εξουδετέρωσης κάθε παρέμβασής τους για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος.

Η διοίκηση της ΑΤΕ, παρατηρεί η ανακοίνωση της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, ισχυρίζεται πως με το ξεπούλημα της "Κορινθίας ΑΕ" εξυγιαίνει το ταμείο της, προκειμένου να μετατραπεί σε καθαρά εμπορική τράπεζα, όπως ορίζει η σχετική κοινοτική οδηγία. Αρχίζει από τους συνεταιρισμούς και τις επιχειρήσεις τους, ενώ την ίδια στιγμή "παγώνουν" ή ρυθμίζονται σκανδαλωδώς χρέη δισεκατομμυρίων που έχουν ιδιώτες στην τράπεζα. Και η ανακοίνωση συνεχίζει: "Το μεθοδευμένο ξεπούλημα φέρνει στην επιφάνεια και τις τεράστιες ευθύνες των πολιτικών φορέων του νομού, καθώς επίσης των συνεταιρισμών και των Ενώσεων, που έχουν αρνηθεί κατά τρόπον απαράδεκτο και πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις κυβερνητικές επιλογές, να διεκδικήσουν πολιτικές λύσεις για το συνεταιριστικό συγκρότημα του νομού".

Η ΝΕ επαναφέρει τις προτάσεις που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν και ζητά:

  • Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία εκκαθάρισης και πλειστηριασμού.
  • Να μεταβιβαστούν οι μετοχές της ΑΤΕ στην αρχική τους ονομαστική αξία στους συνεταιρισμούς και τις Ενώσεις με διαγραφή των τόκων που έχει επιβάλει η ΑΤΕ.
  • Να αγωνιστεί το αγροτικό κίνημα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και να ενισχυθούν οικονομικά, αλλά κυρίως πολιτικά, οι συνεταιρισμοί και οι Ενώσεις, για ουσιαστική παρέμβαση στην εμπορία και μεταποποίηση των αγροτικών προϊόντων προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» (2011-04-27 00:00:00.0)
Τοκογλυφία με κρατικές πλάτες (2006-11-29 00:00:00.0)
Τις απαξιώνουν κυβέρνηση και ΑΤΕ (2003-11-12 00:00:00.0)
Αποφασισμένη να ξεπουλήσει την περιουσία της ΚΥΔΕΠ (1997-02-01 00:00:00.0)
Περίεργες διαδικασίες ξεπουλήματος (1996-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ