Σάββατο 12 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σκληρή η πραγματικότητα

Η καθημερινή πραγματικότητα διαψεύδει δραματικά τις πρωθυπουργικές επαγγελίες, περί προτεραιότητας της προστασίας του πολίτη, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η συνέχιση και σκλήρυνση της ίδιας πολιτικής από την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη βεβαιώνει πως θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο.

Μετά το αυτοκινητιστικό ατύχημα στον Ανω Κορυδαλλό, όπου δύο "πρωτάκια" παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους, εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους και συγκεκριμένα του ΥΠΕΧΩΔΕ, στο Πέραμα η έλλειψη ασθενοφόρου συνεχίζει να τραυματίζει την πόλη. Οι πολύχρονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και του Δήμου της πόλης δεν έχει συγκινήσει το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, που χρόνια τώρα παραπέμπει το θέμα στις ελληνικές καλένδες.

Οι Περαμιώτες αγανάκτησαν για μια ακόμη φορά μετά το πρόσφατο ατύχημα του Τ. Λαφαζάνη,που τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας στο φρεάτιο ασανσέρ νεοανεγειρόμενης οικοδομής. "Το ασθενοφόρο, καταγγέλλει ο Δήμος Περάματος, καθυστέρησε μια ώρα ολόκληρη μέχρι να παραλάβει τον τραυματία και μετά από αυτό δε βρέθηκε ελεύθερη μονάδα εντατικής θεραπείας σε όλη την Αττική".

Το Πέραμα, λόγω και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, αντιμετωπίζει συχνά εργατικά ατυχήματα. Κάθε νέο ατύχημα προκαλεί νέες υποσχέσεις - απραγματοποίητες πάντα - της εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για παρουσία σε 24ωρη βάση δύο ασθενοφόρων στην πόλη...

Αντ' αυτών υπάρχει σήμερα ένα κατ' όνομα ασθενοφόρο, στην πραγματικότητα "άχρηστο, ακίνητο και αχρησιμοποίητο μπροστά στο σταθμό Α' Βοηθειών του ΙΚΑ Περάματος, που του απαγορεύεται να μεταφέρει άρρωστο από την πόλη, με μόνο έναν οδηγό για όλο το 24ωρο, που δείχνει, καταγγέλλει ο δήμος, ποια είναι η τιμή της ανθρώπινης ζωής στο βωμό της λιτότητας ακόμα και στην υγεία".

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του "καταγγέλθηκε με τον πιο κατηγορητικό τρόπο η έλλειψη υγειονομικής προστασίας των κατοίκων της πόλης" και απαιτήθηκε από τον υπουργό Υγείας και το διοικητή του ΙΚΑ "άμεση παρέμβαση και σε συνεργασία με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου εκπόνηση ριζικών μέτρων για την ανατροπή αυτής της απαράδεκτης κατάστασης".

Στο μεταξύ στις ελληνικές καλένδες παραπέμφθηκε χτες και το θέμα της έλλειψης φωτεινού σηματοδότη στην οδό Δερβενακίων στον Ανω Κορυδαλλό. Σε σύσκεψη που έγινε στο Δήμο, με αφορμή το προχτεσινό ατύχημα με θύματα δύο αδέλφια, 6 και 7 χρόνων, μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου, επιτροπή του ΥΠΕΧΩΔΕ δεσμεύτηκε να... μελετήσει το θέμα, αν και θεωρεί πως ένα φανάρι εκεί είναι... άχρηστο γιατί δεν αρκεί για να περνούν τα παιδιά με ασφάλεια το δρόμο! Αλλωστε, πρόσφατα το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε απορρίψει την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση Δερβενακίων και Αισχύλου. Προσωρινά (;) πάντως και μέχρι να εξεταστεί το θέμα θα επιτηρεί τη διασταύρωση τροχονόμος, πρωί και απόγευμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αισιοδοξία και πίστη προχωράμε (2024-05-15 00:00:00.0)
Ενας ακόμα νεκρός και καθημερινοί τραυματίες στη μάχη του μεροκάματου (2023-06-07 00:00:00.0)
Βιτρίνα (2019-08-13 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αγιάς (2013-06-29 00:00:00.0)
Ακινητοποιημένα τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας (2009-07-10 00:00:00.0)
Στρώνει το έδαφος για την καύση η ΚΕΔΚΕ! (2003-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ