Κυριακή 13 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
Του χρόνου το "Εθνικό Απολυτήριο"

Για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος αναβάλλεται η εφαρμογή του θεσμού του Εθνικού Απολυτηρίου, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Παιδείας, Γερ. Αρσένης, στη Βουλή, μιλώντας στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων για την παιδεία. Ως προϋπόθεση για την εφαρμογή του από την ακαδημαϊκή χρονιά 1997 - 98 ο υπουργός έθεσε την έγκαιρη διασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων, αφήνοντας, έτσι, αιχμές για τον προηγούμενο υπουργό Παιδείας, ο οποίος είχε ανακοινώσει την εφαρμογή του από φέτος για τους μαθητές που φοιτούν στην Α' Λυκείου, με στόχο να καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις το 1999. Ηδη σε αρκετά σχολεία έχουν γίνει αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α' Λυκείου με βάση την αρχική εξαγγελία.

Πάντως ο υπουργός Παιδείας επιμένει στην εφαρμογή του "Εθνικού Απολυτηρίου" χρησιμοποιώντας την ίδια φρασεολογία που είχε χρησιμοποιήσει ο προηγούμενος υπουργός και καλεί σε νέο διάλογο με τους φορείς της εκπαίδευσης και της νεολαίας, παρά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν για τη λογική που διαπνέει το "Εθνικό Απολυτήριο", το οποίο εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και συνδέει ακόμα περισσότερο το Λύκειο με τη διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων.

Κατά τα άλλα η ομιλία του Γερ. Αρσένη κινήθηκε στα πλαίσια της "Λευκής Βίβλου" για την παιδεία διαπνεόμενη από το πνεύμα της "διά βίου εκπαίδευσης", με την εξαγγελία της προώθησης του νόμου για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αξιολόγηση των πανεπιστημίων, την αποσύνδεση του πτυχίου από τα επαγγελματικά δικαιώματα κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ