Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΜΠΟΡΙΟ: Τον καθορισμό αποζημίωσης ίσης με 36 μισθώματα για όλες τις επιχειρήσεις και εξάμηνη προθεσμία για τον εκμισθωτή, εντός της οποίας θα έχει το δικαίωμα να καταθέσει εξωστική αγωγή, προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά στα πλαίσια του νέου σχεδίου νόμου περί του καθεστώτος ενοικίασης επαγγελματικής στέγης. Ο ΕΣΠ επισημαίνει ότι κάθε καθυστέρηση της ψήφισης του νέου νόμου, πέρα από την προκαθορισμένη ημερομηνία της 31ης Αυγούστου, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ(1): Σημαντική αύξηση κερδών κατά 122,1% σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 1997 η Τράπεζα Πειραιώς. Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη για το συγκεκριμένο εξάμηνο ανήλθαν σε 3,1 δισ. δρχ. έναντι κερδών ύψους 1,4 δισ. δρχ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 1996. Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν όλα τα μεγέθη της Τράπεζας, το ενεργητικό της οποίας ανήλθε σε 233,9 δισ. δρχ. έναντι 162,9 δισ. δρχ. το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (2): Νέο στεγαστικό πρόγραμμα που απευθύνεται στον αστικό κυρίως χώρο παρουσίασε ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Χρ. Παπαθανασίου. Τα δάνεια χορηγούνται για αγορά, ανέγερση, αποπεράτωση, επισκευή, επέκταση, συμπλήρωση πρώτης και δεύτερης κύριας ή εξοχικής κατοικίας ή για αγορά οικοπέδου. Ο πελάτης επιλέγει ανάμεσα σε σταθερό για 3 χρόνια ή κυμαινόμενο επιτόκιο. Το σταθερό επιτόκιο είναι 12% όταν η εξόφληση του δανείου γίνεται με μηνιαίες δόσεις και 13% όταν γίνεται με τριμηνιαίες δόσεις. Αντίστοιχα, το κυμαινόμενο επιτόκιο είναι 14% όταν η εξόφληση γίνεται με μηνιαίες δόσεις και 15% όταν γίνεται με τριμηνιαίες. Τα δάνεια φτάνουν το 70% της συνολικής δαπάνης και η διάρκειά τους μπορεί να φτάσει τα 15 χρόνια με "περίοδο χάριτος" μέχρι 12 μήνες.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εληξε με επιτυχία η 14η DETROP '97, η μεγαλύτερη και σημαντικότερη κλαδική έκθεση τροφίμων, οίνων, ποτών, μηχανημάτων και εξοπλισμών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν χίλιοι εκθέτες σε εκθεσιακό χώρο πάνω από 17.000 τ. μ. και μεγάλος αριθμός εμπορικών επιχειρήσεων.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Διεθνές συνέδριο για το συνεδριακό τουρισμό οργανώνει ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της 1ης Εκθεσης Συνεδριακού Τουρισμού, που θα γίνει στις 11, 12 και 13 Οκτώβρη 1997 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για την ειδική αυτή μορφή τουρισμού και τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για την ανάπτυξή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ