Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τρελά κουφέτα για τη Μόνα

Με ένα έργο της νεότερης ευρωπαϊκής θεατρικής παραγωγής, συνεχίζεται αυτή την Κυριακή ο νέος κύκλος μεταδόσεων της "Θεατρικής βραδιάς" του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στα πλαίσια του αφιερώματός του, στο ευρωπαϊκό θέατρο. Από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε ηχογράφηση του 1970 θα μεταδοθεί το έργο του Βέλγου συγγραφέα Μορίς Μαίτερλινγκ "Μόνα Βάνα".Ενα δραματικό έργο, που φτάνει στα όρια του τραγικού. Η μετάφραση είναι του Ιορδάνη Μαρίνου, η σκηνοθεσία του Γρηγόρη Γρηγορίου και η μουσική επιμέλεια της Καίτης Γκύλη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Νικηφόρος Νανέρης, Βιβέτα Τσιούνη, Κυβέλη Μυράτ, Τίμος Περλέγκας, Τρύφων Καρατζάς, Γιώργος Μάζης, Βασίλης Ανδρονίδης, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Κυριακίδης, Θεόδωρος Δημήτριεφ κ.ά. (Κυριακή, Πρώτο Πρόγραμμα στις 22.00).

Αλλαγή κλίματος στην έξυπνη και δροσερή κωμωδία του Ισπανού συγγραφέα Φερνάντο Μοντέιρο "Τα τρελά κουφέτα",που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα από το"Θέατρο του Δεύτερου".Το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας συνεχίζει έναν κύκλο μεταδόσεων θεατρικών έργων, που κοινό τους στοιχείο είναι η "χαριτωμένη και γελαστή" διάθεση, που ταιριάζει με την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Τα "Τρελά κουφέτα" είναι μια δροσερή κωμωδία αλλεπάλληλων παρεξηγήσεων, μέσα από τις οποίες δίνεται η όψη των ανθρώπινων σχέσεων και του έρωτα. Η ηχογράφηση του έργου έγινε το 1987, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Κώστα Ασημακόπουλου και μουσική επιμέλεια Βασίλη Δημητρίου. Ακούγονται οι ηθοποιοί: Νίκος Τζόγιας, Τζένη Ρουσσέα, Νίκος Παπαδόπουλος, Θάλεια Παπάζογλου, Λίλα Καφαντάρη, Νίκος Κάπιος και Γιώργος Φραγκάκης. (Δευτέρα, Δεύτερο Πρόγραμμα στις 22.00)

Εισηγητής ρεπερτορίου και για τις δύο θεατρικές εκπομπές είναι ο Βάιος Παγκουρέλης, ενώ η παραγωγή είναι της Αιμιλίας Κτενά και του Δημήτρη Φραγκουδάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ