Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για μεγάλους... και μικρούς

Τη δεύτερη φετινή του πρεμιέρα δίνει, σήμερα, ο θίασος "Φάσμα",στο "Απλό Θέατρο".Πρόκειται για το έργο του Μαδαρού "Η τοιχογραφία",που θα παρουσιαστεί για 15 μόνο παραστάσεις, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη,σκηνικά - κοστούμια Θάλειας Ιστικοπούλου - Ηλία Λεδάκη και μουσική Λευτέρη Γρηγορίου.Παίζουν: Αλέκα Παϊζη, Μάνος Σταλάκης, Αργυρώ Πιπίνη.

"Αντίκρισα - αναφέρει ο συγγραφέας - σε ερημότοπους... ανθρώπους να μιλάνε σε φύλλα, σε πέτρες και συλλογίστηκα να γράψω αυτή την ανομολόγητη πλευρά τους. Αλλά πώς; Απλά φύτεψα λέξεις στην ερημιά διαλέγοντας τον πιο ασκητικό μύθο, φορές φορές και χωρίς συνοχή. Δεν υπάρχει στο λόγο λογική και στη μοναξιά δεν υπάρχει ραχοκοκαλιά". Ο σκηνοθέτης από την πλευρά του λέει:"Προσπαθήσαμε να αφηγηθούμε στιγμές ανθρώπων που γαντζώνονται από τα λόγια, για να νικήσουν το σκοτάδι και τη σιωπή. Σ' αυτή τη μακριά αναμονή του θανάτου κυριαρχούν τα έντονα χρώματα, το χιούμορ πλάι στη συγκίνηση, ο σαρκασμός, η παραδοξολογία, η λεκτική ακροβασία".

  • Επαναλαμβάνονται και φέτος, από σήμερα, στο θέατρο "Καλουτά" το έργο"Οι Αθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ.Το κλασικό μυθιστόρημα ανεβαίνει σε διασκευή Πέτρου Μάρκαρη,σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη,σκηνικά Γιώργου Πάτσα,μουσική Γιώργου Τσαγκάρη.Παίζουν: Τζένη Ρουσσέα, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Αλκης Παναγιωτίδης, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Μαριάννα Τουμασάτου, Γκάρυ Βοσκοπούλου, Ιλιάς Λαμπρίδου, Γιώργος Χαλεπλής,κ.ά.
  • Η "Μικρή Πόρτα" παρουσιάζει το καινούριο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου "Η οικογένεια Νώε".Τα έσοδα της αυριανής πρεμιέρας (6μ.μ.), θα προσφερθούν για την ανέγερση του Σπιτιού Παιδιών της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών.Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου,σκηνικά Αντώνη Δαγκλίδη,κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ,μουσική Νίκου Κυπουργού.Παίζουν: Ανθή Ανδρεοπούλου, Θοδωρής Γκόγκος, Γιώργος Μακρής, Κώστας Μπερικόπουλος, Αντρια Ράπτη, Ράνια Σχίζα, Βαγγέλης Χατζηνικολάου και εναλλάξ οι μικροί Πάνος Κρούσκος και Ιωάννα Μήτση.Η ζωή της οικογένειας Νώε μέσα στην κιβωτό, παρέα με πλήθος από άγρια και ήμερα ζώα, παρουσιάζεται στην παράσταση με χιούμορ και τρυφερότητα και γίνεται αφορμή να θιγούν θέματα που ενδιαφέρουν μικρούς και μεγάλους. Η προστασία της φύσης, οι νόμοι της και τα μυστήριά της, η αρχή και το τέλος της ζωής, οι σχέσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, ανθρώπους και ζώα, νέους και γέρους, μικρά και μεγαλύτερα αδέλφια. Στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν οι ήρωες του έργου ανακαλύπτουν τη δύναμη και τις αδυναμίες τους και στο τέλος συνειδητοποιούν ότι όλα αυτά που ζήσανε και τα καλά και τα κακά ήταν εξίσου πολύτιμα και μοναδικά.
  • Στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας η "Πειραϊκή Σκηνή" του "Θιάσου '81" παρουσιάζει κάθε Κυριακή (11π.μ. και 3μ.μ.) τη φάρσα του Μολιέρου "Γιατρός με το στανιό",σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη.Οι περιπέτειες του ξυλοκόπου Σγαναρέλου, που γίνεται "γιατρός με το στανιό" με όλα τα κωμικά επακόλουθα, ο έρωτας, η χαρά της ζωής και τελικά η ανάγκη να σεβόμαστε τη θέληση του άλλου και να είμαστε γενναιόδωροι μεταξύ μας, είναι κυρίαρχα σημεία της παράστασης. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Τ. Ζωγράφου,η μουσική του Γ. Σπυρόπουλου.Παίζουν οι: Τ. Αντωνιάδης, Β. Βασιλάκης, Γ. Καυγαλάκης κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ