Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Εξηγήσεις" για τα ανήλικα

Παροχή εξηγήσεων για τον τρόπο που κάλυψαν, από τα δελτία ειδήσεων, την υπόθεση του μικρού Λευτέρη, ζήτησε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGA, STAR, ΣΚΑΪ, Κανάλι 5 και TV Μακεδονία, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Οι εκπρόσωποι των εν λόγω σταθμών παραβρέθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ. Ηδη, πριν από μερικές μέρες, το ΕΣΡ είχε ζητήσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς τις κασέτες με τα δελτία ειδήσεων, που αφορούσαν στην τραγική ιστορία του οχτάχρονου παιδιού. Σχετική απόφαση δεν έλαβε χτες το ΕΣΡ. Ζήτησε, όμως, από τους εκπροσώπους των καναλιών, να υποβάλουν υπομνήματα για το θέμα αυτό, μέχρι την Παρασκευή 8 Νοέμβρη, οπότε η απόφαση θα ληφθεί τη μεθεπόμενη, ίσως, βδομάδα. Επιπλέον εξηγήσεις ζητήθηκαν από το ΣΚΑΪ, για τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης της Χαράς Βεντούρη και των παιδιών της. Το ΕΣΡ θα αποφανθεί εάν, τελικά, ο τρόπος που καλύφθηκαν οι υποθέσεις αυτές προσβάλουν και πλήττουν τους ανήλικους.

Εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤΕΝΝΑ, STAR και ΣΚΑΪ θα υποβάλουν υπομνήματα και για τη μετάδοση "ροζ τηλεφώνων", αφού παραβαίνοντας το νόμο συνεχίζουν να μεταδίδουν ροζ διαφημίσεις.

Το ΕΣΡ, μετά από τα δημοσιεύματα του Τύπου και τη διάσταση, που πήρε η παραχώρηση του θωρηκτού "Αβέρωφ" σε τηλεοπτικό σταθμό, για να παρουσιάσει την πρωινή του εκπομπή, ζήτησε να δει τις κασέτες της εκπομπής. Ετσι, ο ΑΝΤΕΝΝΑ θα στείλει την εκπομπή "Πρωινός καφές", που παρουσίασε η Ελένη Μενεγάκη, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, από το ιστορικό πλοίο, "Αβέρωφ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ