Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γέρικος ο στόλος...

Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά, που συμβαίνει ένα ατύχημα, όπως αυτό του πλοίου "Πήγασος", έρχεται και πάλι στη δημοσιότητα το σοβαρότατο πρόβλημα της μεγάλης ηλικίας των πλοίων της ακτοπλοϊας. Σύμφωνα, με σχετική μελέτη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο ακτοπλοϊκός στόλος είναι γερασμένος. Πολλά πλοία πλησιάζουν τα 30 χρόνια, ενώ η μέση ηλικία τους φτάνει τα 26. Και αυτή η μελέτη υπάρχει από την άνοιξη του 1994.

Από τότε και μέχρι σήμερα τίποτε δεν έγινε ουσιαστικά για την ανανέωση του στόλου. Ακόμη και σήμερα χρειάζεται 5 και 6 ώρες ένας επιβάτης, για να φτάσει από τον Πειραιά σε κάποιο νησί των Κυκλάδων, αφού τα γέρικα πλοία έχουν - εκτός των άλλων - και μικρή ταχύτητα.

Και κάθε φορά, ο εκάστοτε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας βγαίνει στις τηλεοράσεις, για να δηλώσει πως σύντομα όλα θα αλλάξουν. Το ίδιο έκανε προχτές και ο τωρινός. Και τίποτε δε γίνεται.

Βλέπετε, δε διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα οι εφοπλιστές... "Τα πλοία θα αντικατασταθούν, μόνο αν το κράτος φροντίσει, να επιδοτηθούμε από το πακέτο Ντελόρ", δήλωσε πρόσφατα ένας εξ αυτών, ο Αντ. Αγαπητός.

Δίκιο έχουν οι άνθρωποι. Τα καράβια τα έχουν, για να μαζεύουν χρήματα και όχι για να δίνουν... Ας είναι καλά ο καπιταλισμός, οι "νόμοι της αγοράς", η"ιδιωτική πρωτοβουλία" και όλα τα συναφή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ