Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κίνδυνος "λουκέτου" για τα Ναυπηγεία Αυλίδας

Ανακοίνωση της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ

Τον άμεσο κίνδυνο να οδηγηθούν τα Ναυπηγεία Αυλίδας σε κλείσιμο και οι 350 εργαζόμενοι σε αυτά να βρεθούν στο δρόμο, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ.

Η εκτίμηση αυτή - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - απορρέει από μια σειρά γεγονότα: "Η επιχειρηματική δραστηριότητα του μεγαλοεφοπλιστή Λελάκη, από το '89 που τα νοίκιασε ως σήμερα, εξαντλείται μόνο στη δανειοδότηση από τις τράπεζες ...για δουλιές του ομίλου του. Η καθυστέρηση δεδουλευμένων, οι αλλαγές εργασιακών σχέσεων, η υποαπασχόληση των εργαζομένων, η "γκετοποίηση" και η αδιαφορία του επιχειρηματία για εκσυγχρονισμό και άνοιγμα στην αγορά μόνο προοπτικές συνέχισης δεν προδιαγράφουν. Στο κλείσιμο ή στην ιδιωτικοποίηση οδηγεί και η σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι πολιτικές των κυβερνήσεων, που υπακούουν στις εντολές των Βρυξελλών και των Γερμανών ναυπηγοβιομηχάνων".

Τονίζει πως τα ελληνικά ναυπηγεία μπορούν να είναι και ανταγωνιστικά και κερδοφόρα, με κύρια "ατού" το χαμηλότερο κόστος ναυπήγησης και το ανώτερα εξειδικευμένο προσωπικό.

Τέλος προτείνει σαν άμεσα μέτρα για τα Ναυπηγεία Αυλίδας την έξωση του Λελάκη, με άμεσα απαιτητές όλες τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες και τη λειτουργία της επιχείρησης για ένα διάστημα από την ΕΤΒΑ, με προοπτική τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας και την ένταξη της επιχείρησης σε αυτόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ