Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Θα "συναντηθούμε" στο Μέγαρο...

Ανακοινώθηκε χτες η δυναμική κινητοποίηση που προγραμματίζεται για την Πέμπτη, 7 του Νοέμβρη, έξω από το Μέγαρο Μουσικής, την ώρα που αιρετοί της Αυτοδιοίκησης θα ...καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους στον Χρ. Λαμπράκη

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ ανακοίνωσε χτες ότι η τρίωρη στάση εργασίας που είχε αποφασιστεί προχτές, θα συνδυαστεί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής στις 10,30 το πρωί της Πέμπτης, 7 Νοέμβρη,ώρα κατά την οποία στο Μέγαρο θα καταφθάνουν, για να πάρουν το χρίσμα από τον μεγαλοεκδότη, οι δήμαρχοι που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Την απόφαση για την κινητοποίηση έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΠΟΕ - ΟΤΑ), εκτιμώντας ότι η ΚΕΔΚΕ έχει υποχρέωση στο συνέδριο της να πάρει απόφαση, για να σταματήσουν να υλοποιούνται αντιλαϊκές επιλογές εκχώρησης αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ τονίζει ακόμα στην απόφασή της ότι "η ΚΕΔΚΕ πρέπει να απαιτήσει αρμοδιότητες και πόρους και να τους χειρίζεται ορθολογικά και με διαφάνεια, ώστε να μη φορτώνει με νέους φόρους - τέλη τους δημότες".

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ, επισημαίνει ότι "η πολιτική της εκχώρησης δημοτικών αρμοδιοτήτων από πολλούς Δήμους έχει ως αποτέλεσμα να ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις και να χαρατσώνονται οι δημότες, αφού οι ιδιώτες έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος. Η ΤΑ με μια τέτοια πολιτική - αντίληψη δε λειτουργεί με βάση τα κατακτημένα λαϊκά της χαρακτηριστικά προς όφελος του λαού, αλλά αντίθετα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που στα πλαίσια της σημερινής τάξης πραγμάτων ζητά να κερδοσκοπεί, σε βάρος του εργαζόμενου".

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί όλα τα σωματεία - μέλη της και από την υπόλοιπη Ελλάδα να αξιοποιήσουν τη στάση εργασίας και να ενημερώσουν τους δημότες και όπου μπορούν να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ηδη, μια σειρά συλλόγων εργαζομένων στους Δήμους έχουν αποφασίσει να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της γενικής συνέλευσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να δηλώσουν δυναμικό "παρών" έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ομοσπονδία ανακοίνωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αθήνας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες, καταγγέλλοντας παράλληλα και την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέντευξη Τύπου για τα οικονομικά (2009-06-27 00:00:00.0)
«Διάλογος» με προοπτική την ιδιωτικοποίηση (2009-01-21 00:00:00.0)
Θα μας βρείτε μπροστά σας! (2008-10-08 00:00:00.0)
Στον «αέρα» προγράμματα και συμβασιούχοι Δήμων (2005-09-07 00:00:00.0)
Αυτοί δεν προσκύνησαν (1996-11-08 00:00:00.0)
Παράνομο το χαράτσωμα (1996-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ