Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινωνική σύνταξη για ειδικές ανάγκες

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή σε ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

"Τα όποια προγράμματα, όπως και το HELIOS ΙΙ, δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι ώστε οι κυβερνήσεις να αποποιούνται τις ευθύνες τους, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν δικαιολογία για τις περικοπές που πραγματοποιούνται στις κοινωνικές δαπάνες".

Με τα λόγια αυτά έκλεισε το χαιρετισμό του στην Εθνική Ημερίδα Ενημέρωσης HELIOS - που οργάνωσε στο Βόλο η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες - ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής.Στην ομιλία του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ ζήτησε αύξηση των δαπανών για την υγεία - πρόνοια, την παιδεία και δημιουργία ουσιαστικών προγραμμάτων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. "Θα πρέπει να εξασφαλιστεί από το κράτος ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους άνεργους και τους ανίκανους προς εργασία. Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της δωρεάν παροχής από το κράτος των απαραίτητων τεχνικών μέσων προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες για την καθημερινή τους διαβίωση, εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση. Τάσσεται υπέρ της θέσπισης κοινωνικής σύνταξης, που το ύψος της θα καλύπτει τις πρόσθετες ανάγκες των ατόμων, αλλά δε θα λειτουργεί ως αντικίνητρο για να εργαστεί κάποιος", είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Γκατζής.

Επισήμανε πως είναι φυσικό να πλήττονται οι οικογένειες των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όταν ιδιωτικοποιούνται η υγεία, η πρόνοια, η παιδεία, η ειδική αγωγή, οι δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις - που ουσιαστικά απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Υπογράμμισε πως δεν αρκεί η συνδρομή της όποιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που στις περισσότερες των περιπτώσεων εμφανίζεται ως φιλανθρωπία, για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα αυτών των ατόμων. Τόνισε, μάλιστα, πως το ΚΚΕ πιστεύει ότι η "λύση" της χορηγίας κάποιων ιδιωτών πολλές φορές δεν είναι ανιδιοτελής, αντίθετα πολλοί επιχειρηματίες χρησιμοποιούν αυτές τις χορηγίες για να συγκαλύψουν ή να δικαιολογήσουν άλλες δραστηριότητες.

"Το ΚΚΕ θεωρεί ότι ουσιαστικές λύσεις μπορούν να δοθούν στα πλαίσια μιας πολιτικής, σε άλλη κατεύθυνση από τη σημερινή, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και φυσικά βασική πηγή χρηματοδότησης πρέπει να είναι ο κρατικός προϋπολογισμός", κατέληξε ο Ν. Γκατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ