Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τοπία του φθινοπώρου

Πολλές και ενδιαφέρουσες εκθέσεις πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε γνωστές αίθουσες τέχνης της Αθήνας και όχι μόνο.

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα το τοπίο,φιλοξενείται στην αίθουσα της Ενωσης Πτυχιούχων Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Θόλου και Πανός, Πλάκα). Παρουσιάζουν έργα τους οι καλλιτέχνες: Κ. Αργύρης, Β. Διονυσόπουλος, Ε. Ζαχαράκη, Ευγ. Ματθιόπουλος, Ε. Μελά, Δ. Μπέζας, Κ. Παπανικολάου, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλος, Π. Φειδάκης, Δ. Φωτίου.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10/11.

Στην αίθουσα "έκφραση" (Φοίβης 11, Γλυφάδα), εγκαινιάζεται στις 5/11 έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Νταούλα.Με αφετηρία το τοπίο, ο καλλιτέχνης οδηγείται στο αποτέλεσμα που επιδιώκει, αφού πρώτα χρησιμοποιήσει και άλλα ετερόκλητα στοιχεία που τον απασχολούν. Οπως σημειώνεται στον κατάλογο "Ο χρόνος και ο χώρος δεν προσδιορίζονται με σαφήνεια, προσδίδοντας μεταφυσικές ιδιότητες στα έργα. Ετσι, ένα ανοιχτό παράθυρο μπορεί να προηγείται - όσον αφορά τα επίπεδα ανάγνωσης - ενός τοπίου, αλλά μπορεί και να έπεται. Εκείνο που προέχει για το ζωγράφο, είναι η σωστή ποσότητα και ποιότητα του χρώματος και του σχεδίου, ώστε το αποτέλεσμα να πλησιάζει την κλασική γραμμή, σε καμιά περίπτωση όμως, να μην είναι ένα έργο που θα ονομάζαμε κλασικό". Διάρκεια έκθεσης μέχρι 23/11.

Ο Νίκος - Γιώργος Παπουτσίδης,θα στήσει το δικό του παραμυθένιο χώρο, στην γκαλερί "Αδάμ" (Ν. Βάμβα 5). Από 6/11 θα παρουσιάζει τις σειρές έργων που φιλοτέχνησε τα τελευταία έξι χρόνια: "Κλεοπάτρα", "Σύμβολα", "Θαλασσινή παράσταση", "Αστρα" και "Ηρθαν".

Οι Μ. Μακρουλάκης, Θ. Μανωλίδης, Θ. Πανταλέων,παρουσιάζουν στη "Μάγκνα γκαλερί" (Γέλωνος 1) την πρόσφατη εικαστική τους δημιουργία. Τίτλος της "Φθινοπωρινή τριλογία".

"Εις το δάσος" ονομάζεται η έκθεση κεραμικής της Μ. Κερασιώτη που εγκαινιάζεται στις 7/11 στην αίθουσα "Ανεμος" (Κυριαζή 36, Κηφισιά). Θα εκτεθούν έργα με φόρμες φοβερών προϊστορικών τεράτων σε καμένα δάση, σε στάσεις και συμπλέγματα ανθρώπινα. Διάρκεια μέχρι 30/11.

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στις "Μορφές" (Γοβατζιδάκη 18, Ρέθυμνο), έκθεση γλυπτικής του Κ. Τσώλη με τίτλο: "Ανθρωπομορφικές απεικονίσεις στο χώρο".Οπως σημειώνεται στον κατάλογο "Ο Κ. Τσώλης ασχολήθηκε εντατικά με το ανθρώπινο κεφάλι. Φωτογραφίες από παλιές εφημερίδες, πρόσωπα φίλων, ήταν πηγές έμπνευσης. Τα χρώματα που κυριαρχούν, είναι το άσπρο και το μαύρο". Διάρκεια μέχρι 20/11/.

Ζωγραφική του Π. Σάμιου,με τίτλο "Οι φίλες",φιλοξενείται από τις 7/11 στην γκαλερί "Αννυ Μπάλτα" (Κρήτης 90 και Βούλγαρη, Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για σειρά έργων ζωγραφισμένων με τη μέθοδο της εγκαυστικής επάνω σε δέρμα.

Στις 6/11 στο Χώρο σύγχρονης τέχνης "Αμυμώνη" (πλατεία Ν. Μπότσαρη 1, Ιωάννινα) εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μπέζα.Διάρκεια μέχρι 26/11.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ