Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Το ντέρμπι των συγκατοίκων

ΠΑΟ και ΑΕΚ συγκάτοικοι στην κορυφή συγκρούονται αύριο στην κοινή τους έδρα το ΟΑΚΑ

Ντέρμπι κορυφής αύριο στο ΟΑΚΑ κι ένα είναι σίγουρο... Ο ηττημένος θα τύχει της γενικότερης αμφισβήτησης. Η ΑΕΚ επειδή θα κάνει δεύτερη συνεχόμενη ήττα και ο Παναθηναϊκός εξαιτίας του Μάλκοβιτς. Οι μονομαχίες του Σέρβου με τον Ιωαννίδη έχουν μείνει στην ιστορία, όσο και η επικράτηση του "ξανθού" στον περσινό τελικό του πρωταθλήματος. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο αντίπαλό του, διαφορετικά... Δύσκολα, πάντως, θα ξεχωρίσει ο νικητής. Τυπικά γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός, καθώς από φέτος οι δυο ομάδες διαθέτουν κοινή έδρα. Επιπλέον οι "πράσινοι" θα στερηθούν των υπηρεσιών του δεύτερου ξένου. Ο αντικαταστάτης του Σάλεϊ δε βρέθηκε ακόμη κι ο Αμίτσι με τον Μαρτίνεθ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον "θηριώδη" Αλεξάντερ. Το αρνητικό για τον Μάλκοβιτς είναι ότι μόλις χτες μπόρεσε να κάνει προπόνηση με όλους τους παίκτες του. Οικονόμου, Αλβέρτης, Αμίτσι, Κοχ, Σκονοκίνι και Μαρτίνεθ αγωνίστηκαν με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους και μάλιστα ανεπιτυχώς οι περισσότεροι, καθώς μόνο οι Ελληνες επέστρεψαν νικητές.

Τα άλλα παιχνίδια

Οι τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες έχουν ανεβάσει το κλίμα στον Πειραιά και η προσοχή του Ιβκοβιτς έχει στραφεί στα επόμενα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν, δύο εκ των οποίων μάλιστα με την Αλμπα στο Βερολίνο και την Τιμσίστεμ Μπολόνια στην Ιταλία, για την Ευρωλίγκα. Το σημερινό παιχνίδι με τον ΒΑΟ μόνο ως προπόνηση και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους οι Φασούλας, Νάκιτς και Παπανικολάου, μπορεί να θεωρηθεί.

Στο Περιστέρι θα γίνει το παιχνίδι της ημέρας, με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται τον Πανιώνιο. Ο Ντρ. Σάκοτα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και οι παίκτες του αισιοδοξούν ότι θα αποδείξουν πως ο θόρυβος που ακολούθησε τη νίκη τους επί της ΑΕΚ, ήταν εκ των ων ουκ άνευ. Ο Πανιώνιος αναζητεί αντικαταστάτη του Ουίγκινς, γεγονός που πιθανότατα επηρεάσει αρνητικά ή θετικά την απόδοσή του.

Με "πονοκέφαλο" Ρεντζιά ο ΠΑΟΚ

Τον Πειραϊκό υποδέχεται ο ΠΑΟΚ και το ζητούμενο δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα, όσο τα προβλήματα που συνεχίζουν να βασανίζουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τις τελευταίες μέρες προέκυψε θέμα Ρεντζιά, ο πατέρας του οποίου απειλεί ότι ο γιος του θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αμερική. Το Γενάρη ο Ρεντζιάς πρέπει να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και οι απαιτήσεις του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, είναι κατά 200 εκατ. υψηλότερες από τα 300 εκατ. δρχ. που του προσφέρει ο ΠΑΟΚ.

Νέα δοκιμασία για τον Αρη, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Σ. Μακρόπουλου αγωνίζεται στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα, αλλά και τον Ελις που ζητάει ρεβάνς για την απομάκρυνσή του. Επιπλέον αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών οι Σάκλεφορντ, Αγγελίδης.

Με στόχο να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του Ηρακλή και να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, ανεβαίνει η Λάρισα στο Ιβανώφειο. Στου Παπάγου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Σπόρτιγκ, σε ένα παιχνίδι ανοιχτό για κάθε αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ