Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές διαδρομές

Στο "Ριάλτο" θα φιλοξενηθεί φέτος, με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, το "Εβδομο Θέατρο",του "Πολιτιστικού Οργανισμού Χορικά - Εβδομο Θέατρο".Εναρκτήριο έργο είναι το έργο "Φθινοπωρινή ιστορία" του Αλεξέι Αρμπούζοφ,σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη,με τους Αντιγόνη Βαλάκου και Αγγελο Αντωνόπουλο.Οι παραστάσεις θα αρχίσουν αύριο και θα διαρκέσουν μέχρι 5/1/97.

Ο Ρώσος, από Ελληνίδα μητέρα, συγγραφέας Αρμπούζοφ ξεκίνησε νεαρός τη συγγραφική του καριέρα. Η "Φθινοπωρινή ιστορία" ή "Κωμωδία παλιάς μόδας" (1975) είναι μαζί με το "Καημένε μου Μάρικ" από τα πιο πολυπαιγμένα έργα του ανά τον κόσμο και αναφέρεται στην τρυφερή σχέση δύο ώριμων ανθρώπων, που βρίσκονται σε παράλληλες μοναχικές διαδρομές. Η συνάντησή τους, γεμάτη διστακτικές εξομολογήσεις, τους οδηγεί στην αιώνια αισιοδοξία, που λέγεται "έρωτας".

  • Με την παγκόσμια επιτυχία του Ουίλιαμ Γκίμπσον "Το παιχνίδι της μοναξιάς",αρχίζει, αύριο, την τρίτη χειμερινή του περίοδο στο θέατρο "Αλφα",ο Δάνης Κατρανίδης.Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Γιάννη Ιορδανίδη και Δάνη Κατρανίδη,σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη,σκηνικά - κοστούμια Μιχάλη Σδούγκου και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Δάνης Κατρανίδης και Φιλαρέτη Κομνηνού.Ο Γκίμπσον στο έργο αυτό δημιουργεί μια μικρή κόλαση. Μέσα στην ασφάλτινη έρημο της Νέας Υόρκης μένουν δύο μοναχικοί καταδικασμένοι. Η Γκίτελ και ο Τζέρι. Η σχέση τους είναι στοιχειωμένη, ειδυλλιακή, χιουμοριστική, βασανισμένη από τη συνειδητοποίηση ότι είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Ο Τζέρι, σαν τον Ορφέα, πρέπει να φύγει από τον κάτω κόσμο χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει την Ευρυδίκη, που κάθεται μόνη μέσα στο σκοτάδι. Η Γκίτελ και ο Τζέρι, όπως τόσοι άνθρωποι της εποχής μας, έχουν φυσική επαφή, αλλά ποτέ δε βρίσκουν ο ένας τον άλλο.
  • Δύο πρεμιέρες μέσα στο Νοέμβρη θα έχει το "Θέατρο του Νότου",στο θέατρο "Αμόρε".Στον Εξώστη,σήμερα, με τους "Επτά Μιμιάμβους" του Ηρώνδα,κωμικά ταχυδράματα με μουσική, τραγούδια και εξωφρενικές καταστάσεις. Η μετάφραση είναι των Στέφανου Κουμανούδη - Σωτήρη Κακίση,η σκηνοθεσία του Αντώνη Καφετζόπουλου,τα σκηνικά - κοστούμια της Θεώνης Χρ. Βαχλιώτη,η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.Παίζουν: Κώστας Ζαχαράκης, Μανώλης Μαυροματάκης, Φαίη Κοκκινοπούλου, Λένα Κιτσοπούλου, Κωστής Δαμάκης.

Στις 15 του Νοέμβρη, στην Κεντρική Σκηνή,ανεβαίνει η άπαιχτη στην Ελλάδα τραγοκωμωδία του Εμίλ Ζολά "Τερέζ Ρακέν",σε μετάφραση Κλαίρης Μιτσοτάκη,σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά,σκηνικά Λίλης Πεζανού,κοστούμια Κλερ Μπρέισουελ.Παίζουν: Μάγια Λυμπεροπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Αρης Λεμπεσόπουλος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Ναταλία Δραγούμη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.Πριν από την αθηναϊκή πρεμιέρα, το έργο θα παρουσιαστεί (7-10/11) στο Βόλο. Οι παραστάσεις στο Βόλο εγκαινιάζουν μια ευρύτερη συνεργασία του "Θεάτρου του Νότου" με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

  • Από τις 8 του Νοέμβρη το "Θέατρο του Βορρά" παρουσιάζει στο θέατρο "Βίλκα" της Θεσσαλονίκης, τη "Γέρμα" του Λόρκα, σε μετάφραση Α. Αγία,σκηνοθεσία Α. Μίγκα,μουσική Η. Καζάκη,σκηνικά - κοστούμια Δ. Τσίτσου,χορογραφίες Ειρ. Μίντζα.Παίζουν οι: Αγ. Φουντούκη, Π. Ματαράγκας, Μ. Μπιντεβίνου, Μ. Σαββοπούλου κ. ά.
  • Τον "Υμνο στην αγάπη" του Τ. Ράτιγκαμ θα παρουσιάσει στα μέσα τουΝοέμβρη, το Θέατρο "28" της Π. Μοντανάρη σε σκηνοθεσία Λ. Λοϊζίδη και μετάφραση Π. Κόντου.Παίζουν οι: Αίας Τριάντης, Τ. Εμμανουήλ κ. ά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θεατρικές πρεμιέρες (2014-02-12 00:00:00.0)
Νέες πρεμιέρες (2013-02-23 00:00:00.0)
Με θέατρο και μουσική (2010-08-11 00:00:00.0)
Σημερινές πρεμιέρες (2007-10-25 00:00:00.0)
Αυλαίες σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη (2000-10-14 00:00:00.0)
"Σικάγο" στο "Σμαρούλα" (1998-08-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ