Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Μαζί εργαζόμενοι - ΕΒΕ

Ενημερωτικές εξορμήσεις ενόψει των νέων κινητοποιήσεων. Στήριξη του αγώνα από τη ΓΣΕΒΕΕ. Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της ζητά η κλαδική ομοσπονδία

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα δώσουν την Παρασκευή εκπρόσωποι εργαζομένων και οι ΕΒΕ, ενώ από την Πέμπτη θα πραγματοποιούν από κοινού εξορμήσεις στην Κηφισιά, το Κολωνάκι και τη Γλυφάδα, προκειμένου να ενημερώσουν για τις συνέπειες της επιχειρούμενης παράτασης του ωραρίου το Σάββατο και για τις κινητοποιήσεις τους.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και τους καταναλωτές, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να "αναγκάσουν την κυβέρνηση, να νομοθετήσει άμεσα ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων με συγκεκριμένη έναρξη και λήξη, με ρητή απαγόρευση της λειτουργίας το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή, να διασφαλίσει τις εργασιακές σχέσεις και να δραστηριοποιήσει τις Επιθεωρήσεις Εργασίας".

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, καταγγέλλονται οι μεθοδευμένες προσπάθειες για διεύρυνση του ωραρίου και την ασυδοσία των μεγαλεμπόρων, ενώ τονίζεται ότι επόμενος στόχος είναι η κυριακάτικη αργία και ότι η "επιτυχία του "πειράματος" στο εμπόριο ίσως ανοίξει την "όρεξη" κι άλλων δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, με το σκεπτικό της εξυπηρέτησης του κοινού".

Την "απόλυτη συμπαράστασή της" στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων και των εργαζομένων, για ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ και καλεί τις Ομοσπονδίες - μέλη της να κινητοποιηθούν δραστήρια προβάλλοντας τα αιτήματα του χώρου.

Η ΓΣΕΒΕΕ υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια γύρω από τη μάχη του ωραρίου έχουν καταδείξει την κρισιμότητα του προβλήματος τόσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και για τους εργαζόμενους καταναλωτές. Αποκαλύπτει ότι κεντρικός στόχος της επέκτασης του ωραρίου από τα πολυκαταστήματα είναι η αναδιανομή του τζίρου της αγοράς σε βάρος των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παράλληλα, σημειώνει, η επιδιωκόμενη μονοπώληση της αγοράς μέσα από τον αφανισμό των ΜΜΕ, θα μετατρέψει σταδιακά τους καταναλωτές σε ομήρους με όλες τις γνωστές συνέπειες γι' αυτούς. Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να πάψει να παίζει ρόλο Πόντιου Πιλάτου και να αναλάβει τις ευθύνες της, θεσπίζοντας ένα ωράριο λειτουργικό και ανθρώπινο.

Να μην ανατραπεί το υπάρχον ωράριο, να μην εφαρμοστεί η παράτασή του τα Σάββατα και να διασφαλιστεί η κυριακάτικη αργία, ζητάει με ανακοίνωσή της η"Δημοτική Προοδευτική Κίνηση" Π. Φαλήρου,στην οποία καταγγέλλει τις επιδιώξεις των μεγαλεμπόρων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν το ωράριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ