Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ
Δε θα περάσει το χαράτσι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο χαράτσι της ελεγχόμενης στάθμευσης έκαναν χτες το απόγευμα στην πλατεία Κολωνακίου, φορείς, κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής Κολωνακίου και Λυκαβηττού. Ο κόσμος που πήρε μέρος στη χτεσινή κινητοποίηση έστειλε μήνυμα αντίστασης και αγώνα στην πλειοψηφία του ΔΣ του Δήμου Αθήνας, που αποφάσισε να εκχωρήσει την ελεγχόμενη στάθμευση στην κερδοσκοπική ιδιωτική εταιρία "Ελευθέριος Κοκκινάκης - Δήλος Κυκλοφοριακή ΑΤΕ".

Η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου "Ο Λυκαβηττός", Α. Κολιγιάννη, τόνισε ότι "οι προσφερόμενες θέσεις στάθμευσης είναι 1.100, ενώ ο αριθμός των αυτοκινήτων είναι περίπου 3.000. Το μέτρο αυτό είναι αντιπαραγωγικό, συνέχισε, γι' αυτό ζητούμε την άμεση κατάργησή του και την ελεύθερη παρόδια στάθμευση στους δρόμους της γειτονιάς μας".

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αττικής (ΣΕΑ) ενάντια στην ελεγχόμενη στάθμευση, Δ. Γεωργακόπουλος, επισήμανε ότι "οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, το ποτάμι δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω, μέχρι οι δήμαρχοι να "αποσύρουν" τις υπογραφές τους από τις κερδοσκοπικές παρκοεταιρίες".

Εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", ο Απ. Παππάς μίλησε στη χτεσινή συγκέντρωση τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Καλούμε το λαό της Αθήνας και τους μαζικούς φορείς με την πάλη τους να ματαιώσουν τα σχέδια των εκάστοτε κυβερνήσεων και των διοικήσεων των δήμων και να αγωνιστούν για: ουσιαστική βελτίωση των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς. Δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης. Να μην επιβληθούν νέοι δημοτικοί φόροι και τέλη και να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι πόροι που παρακρατήθηκαν παράνομα από την κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ