Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Οχι νέοι δημοτικοί φόροι και τέλη"

"Οχι νέοι δημοτικοί φόροι και τέλη. Οχι άλλα βάρη στις πλάτες του λαού". Μ' αυτά τα "όχι" καλεί η ΚΟ Α Αθήνας του ΚΚΕ - με προκήρυξή της - το λαό της πρωτεύουσας να αντισταθεί στα φορομπηχτικά σχέδια που προτείνει η κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και υιοθετούν οι περισσότεροι δήμοι της χώρας.

"Σε μια Αθήνα πνιγμένη, τονίζεται στην ανακοίνωση, στο τσιμέντο και το νέφος, στην Αθήνα του κυκλοφοριακού χάους, ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα της περικοπής πόρων και της παρακράτησης θεσμοθετημένων πόρων - 720 δισ. δραχμές - της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνειδητά ακολούθησαν και ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Καθημερινά βλέπουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μετατρέπεται σε φορομπηχτικό μηχανισμό, με την επιβολή νέων φόρων και τελών σε βάρος του πενιχρού ήδη λαϊκού εισοδήματος. Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι αρμοδιότητες και λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκχωρούνται σε ιδιώτες και οι δημοτικές υπηρεσίες μετατρέπονται σε βοηθητικά όργανα των εργολάβων και των κερδοσκόπων του μεγάλου κεφαλαίου.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι το πρόσφατο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, που έχει ανακύψει σε όλες τις πόλεις που εφαρμόζεται. Ενα μέτρο που επιβάλλει πρόσθετα χαράτσια στον απλό πολίτη, στην οικογένειά του και τους συγγενείς του. Οι χώροι στάθμευσης γίνονται αντικείμενο εμπορευματοποίησης και κερδοσκοπίας των ιδιωτικών εταιριών και με αυτό το μέτρο προωθείται η ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ.

Οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των δημοτών, όπου εφαρμόζεται το μέτρο, τείνουν να πάρουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας. Η κατάσταση αυτή πρέπει και να ανατραπεί. Για το συγκεκριμένο μέτρο, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία νόμου, η οποία συζητήθηκε στις 30.10.96 στη Βουλή και καταψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΔΗΚΚΙ, ενώ ο ΣΥΝ απουσίαζε...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ