Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΥΚΟΥΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Ενα ξεχασμένο Γυμνάσιο

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν χτες οι μαθητές

Σε κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν χτες οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκουδίου Ελασσόνας, ζητώντας την πλήρωση των κενών θέσεων στα μαθήματα Γαλλικών και Πληροφορικής και τη ρύθμιση της μεταφοράς τους από τα γειτονικά χωριά στην έδρα του σχολείου.

Πέρσι την ίδια περίοδο, οι μαθητές και οι γονείς τους, του ίδιου σχολείου, είχαν κατέβει δυναμικά σε αποχή και διαδηλώσεις και είχαν πετύχει την επίλυση των ίδιων ακριβώς προβλημάτων. Φέτος, στο πλαίσιο ενός προϋπολογισμού λιτότητας, με τις πιο χαμηλές δαπάνες για την παιδεία, με τα χιλιάδες κενά σε θέσεις διδακτικού προσωπικού οι μαθητές της άγονης αυτής περιοχής αναγκάζονται να προχωρούν δυναμικά σε κινητοποιήσεις για τα ίδια πάλι προβλήματα.

Με τη συμπαράσταση των γονιών και των καθηγητών τους δημιουργούν κοινό μέτωπο πάνω στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης. Τα ηχηρά λόγια για δήθεν εκσυγχρονισμό της παρεχόμενης εκπαίδευσης ακούγονται κοροϊδευτικά πλέον. Το μάθημα της Πληροφορικής δε διδάσκεται και τα κομπιούτερ αραχνιάζουν στην κλειστή αίθουσά τους, ενώ το μάθημα της δεύτερης ξένης γλώσσας, που δε διδάσκεται επίσης, χλευάζει τις μεγαλοστομίες των παραγόντων του υπουργείου Παιδείας για την αναγκαιότητα της γνώσης δύο ξένων γλωσσών. Το πρόβλημα της μεταφοράς τους στο σχολείο οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες στην εκπαίδευση και ειδικά για τα παιδιά των αγροτικών οικογενειών, αφού αναγκάζονται να περιμένουν το λεωφορείο το πρωί 45 λεπτά και μιάμιση ώρα το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος και να υπάρχουν κίνδυνοι για τυχόν ατυχήματα. Η ρύθμιση του προβλήματος πρέπει να είναι άμεση, όσον αφορά ειδικά τον νομάρχη Λάρισας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκουδίου αγωνιστικά διεκδικούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία, ισοτιμία στη μεταχείρισή τους από την πολιτεία, ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ