Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεσμεύσεις για τους πανεπιστημιακούς

Τη δέσμευση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα επιλυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με την εξέλιξη των πανεπιστημιακών απέσπασαν χτες εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ από τον υπουργό Παιδείας, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα. Πάντως, πολλοί είναι οι σύλλογοι ΔΕΠ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός, δεσμεύτηκε ότι κατατίθεται τις προσεχείς μέρες στη Βουλή η τροπολογία σύμφωνα με την οποία τακτοποιείται προσωρινά το θέμα, με επαναφορά της μεταβατικής ρύθμισης του "νόμου Σουφλιά". Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών θα πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση με τον υπουργό την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και θα έχει διαμορφωθεί ένα τελικό πλαίσιο με βάση τις προτάσεις του υπουργείου και των πανεπιστημιακών. Στη συνέχεια οι σύλλογοι Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ θα προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν αν τους ικανοποιεί η πρόταση και να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ, αποχή από το διδακτικό έργο πραγματοποιούν μετά από απόφαση των Γενικών Συνελεύσεών τους οι σύλλογοι ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πάτρας, Παντείου, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Φιλοσοφικής και Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ