Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαλεί τους φοιτητές το υπουργείο Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες εκπρόσωποι τριών Συλλόγων. "Η δωρεάν παιδεία έχει και τα όριά της" απάντησε ο γγ του υπουργείου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χτες φοιτητές του Οικονομικού Τμήματος, του Μαθηματικού και της Παντείου διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκπρόσωποι των φοιτητών συναντήθηκαν με τον γγ του υπουργείου, Αγ. Ζησιμόπουλο,και του παρέδωσαν ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλονται η προσπάθεια επιβολής ενοικίου στις φοιτητικές εστίες, η υπονόμευση του άρθρου 16 του Συντάγματος και μια σειρά άλλες αντιδραστικές ρυθμίσεις, όπως οι πιστωτικές μονάδες, η αξιολόγηση των ΑΕΙ κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δε δεσμεύτηκε για τίποτα. Απαντώντας μάλιστα στο αίτημα των φοιτητών για υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είπε χαρακτηριστικά ότι "η δωρεάν παιδεία έχει και τα όριά της".

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γ. Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού Τμήματος, τόνισε στο "Ρ" ότι από καιρό η κυβέρνηση έχει δείξει τις διαθέσεις της απέναντι στη δημόσια δωρεάν παιδεία και ότι από δω και μπρος το μόνο που μένει στους φοιτητές είναι να ακολουθήσουν το δρόμο των κινητοποιήσεων και κάλεσε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 Νοέμβρη.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, πραγματοποιούν αύριο στις 12 το μεσημέρι οι φοιτητές της Σχολής Επαγγελματικής Υγείας - Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο στράτευσης.Στη Θεσσαλονίκη

Οι φοιτητές της συμπρωτεύουσας σήμερα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν συγκέντρωση στην Πλατεία Χημείου, ενώ στη συνέχεια προγραμματίζουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Αιτήματα των φοιτητών είναι η αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, η δωρεάν διανομή σύγχρονων συγγραμμάτων, η δωρεάν σίτιση και στέγασή τους.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση να διεκδικήσουν κονδύλια για την παιδεία και να καταγγείλουν τις προσπάθειες υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν παιδείας που στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση. Συγκεκριμένα, σημειώνουν πως "η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε με ολομέτωπη επίθεση στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ και των ντόπιων κυβερνήσεων για ιδιωτικοποίησή της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ