Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμένουν στις διώξεις μαθητών

Χέρι - χέρι πάνε όπως φαίνεται τα προβλήματα της εκπαίδευσης και οι δικαστικές διώξεις των αγωνιστών μαθητών που πρωτοστάτησαν στις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ΙΕΚ, διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% και σύγχρονη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Είναι τυχαίο άραγε πως αυτή την περίοδο οδηγούνται στα δικαστήρια σαν κοινοί εγκληματίες αγωνιστές μαθητές; Σε μια περίοδο που καθημερινά αποκαλύπτεται η τραγική κατάσταση στο χώρο της παιδείας, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κλπ. και κυρίως ενόψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού που ήδη άρχισε να πυροδοτεί κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Χτες τρεις νέοι οδηγήθηκαν στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης γιατί ως μαθητές συμμετείχαν στην κατάληψη του 20ού Γενικού Λυκείου, με την κατηγορία της διατάραξης ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τις 4 Σεπτέμβρη του 1997, δύο μήνες δηλαδή πριν την παραγραφή του "αδικήματος".

Ομως νέος γύρος θα παιχτεί στις 11 Νοέμβρη με τη δίκη τεσσάρων μαθητών του ΤΕΛ Εύοσμου, επίσης για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις της περιόδου '92 - '93.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ