Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά σε βαθυτυπείο του Μοσχάτου

Σε έκρηξη σε διαλυτικά υγρά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πιθανολογείται ότι οφείλεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στο υπόγειο του τριώροφου βαθυτυπείου του Α. Τσίμη,στην οδό Πειραιώς 53, κοντά στη γέφυρα του Μοσχάτου.

Ηταν 14.30 το μεσημέρι όταν με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, από τη μονάδα που πραγματοποιούσε εκτυπώσεις σε νάιλον σακούλες, οι οποίες προορίζονταν για τη συσκευασία τροφίμων, πετάχτηκαν στο δρόμο οι 20 υπάλληλοί της, οι οποίοι πρόλαβαν ευτυχώς να βγουν έγκαιρα χωρίς κανείς να πάθει τίποτα.

Η πυρκαγιά, που τη συνόδευαν για αρκετή ώρα μικρές εκρήξεις, φούντωσε γρήγορα εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο βαθυτυπείο. Η περιοχή γέμισε με πυκνούς καπνούς, όμως η έγκαιρη επέμβαση μεγάλης δύναμης της Πυροσβεστικής απέτρεψε κάθε πιθανότητα επέκτασής της σε διπλανούς χώρους.

Στην τρίωρη περίπου μάχη με τη φωτιά χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 25 οχήματα και 90 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Γύρω στις 5 το απόγευμα η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, αφού είχε κατακάψει το υπόγειο, το ισόγειο και τμήμα του πρώτου ορόφου της επιχείρησης. Μια ώρα περίπου αργότερα οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά, αλλά μικρή δύναμη παρέμεινε για προληπτικούς λόγους στο χώρο του βαθυτυπείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ