Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζεται πάλι ο Γ. Μπαλάφας

Εκδικάζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, που θα συνεδριάσει στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, η έφεση του Γιώργου Μπαλάφα για την υπόθεση της λεγόμενης "γιάφκας Καλαμά". Πριν από ένα χρόνο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον είχε καταδικάσει σε 10ετή κάθειρξη, παρά την έλλειψη ασφαλών αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του και την απαλλακτική ουσιαστικά πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Πρ. Λεκκού, ο οποίος είχε επισημάνει: "Οι ενδείξεις είναι ικανές να παραπέμψουν τον κατηγορούμενο στο ακροατήριο για οπλοκατοχή, αλλά δεν είναι για να κηρυχτεί ένοχος. Δεν προέκυψε ότι αυτή η πράξη έχει κακουργηματικό χαρακτήρα. Ως πλημμέλημα δε, έχει εκπνεύσει και συνεπώς πρέπει να πάψει η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής".

Ας σημειωθεί, επίσης, ότι για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν και οι Γερ. Μπουκουβάλας και Βαγγελιώ Βογιατζή, που αργότερα αθωώθηκαν πανηγυρικά από το δικαστήριο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης καταδικάζει ομόφωνα τις μεθοδεύσεις ενοχοποίησης του Γ. Μπαλάφα, ενώ ο δήμαρχος Γ. Γιώγος δηλώνει ότι "η ελληνική κοινή γνώμη πρέπει να αντιδράσει έντονα και να απαιτήσει να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να αποτραπεί μια δικαστική παρωδία". Η βουλευτής του ΣΥΝ Στέλλα Αλφιέρη αναφέρει, εξάλλου, σε δήλωσή της ότι "η κατασκευή ενόχων από τους διωκτικούς μηχανισμούς είναι φαινόμενο που πρέπει να κρατά σε εγρήγορση όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ