Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΕΤ - 2 στα "ίχνη" νέων ντοκιμαντέρ

Ενδιαφέροντα νέα ντοκιμαντέρ, που φέρουν την υπογραφή καταξιωμένων δημιουργών, όπως ο Λάκης Παπαστάθης, ο Ροβήρος Μανθούλης και ο Δημήτρης Μακρής, αλλά και νέων δημιουργών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές, φυσικά από την ΕΤ - 2. Ο γενικός διευθυντής του δεύτερου κρατικού καναλιού, Γιάννης Εξαρχος, παρουσιάζοντας σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν από το κανάλι την περίοδο '96 - '97, στάθηκε στην ιδιαιτερότητα των ντοκιμαντέρ, λέγοντας πως η δημιουργία τους έχει την "έννοια του πραγματικού και όχι του φαντασιακού".

Προσπάθεια της ΕΤ - 2 μέσα από τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ, είναι να "πλησιάσει", όχι μόνο εσωτερικές ανθρώπινες "στιγμές", αλλά ν' αναφερθεί σε θέματα που αφορούν στην ιστορία του τόπου μας, στον πολιτισμό μας και τη μουσική μας. Παράλληλα, με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα σε νέους κινηματογραφιστές και σκηνοθέτες να αναδείξουν την καλλιτεχνική τους δημιουργία.

Ο Λάκης Παπαστάθης, για να δείξει τη σπουδαιότητα του ντοκιμαντέρ, είπε πως το ντοκιμαντέρ είναι ο "σφυγμός ενός τόπου", τονίζοντας παράλληλα ότι είναι "ευτελισμός" του ντοκιμαντέρ αυτό που γίνεται από τα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία παρουσιάζουν ως ντοκιμαντέρ το "τηλεοπτικό ρεπορτάζ".

"Στα ίχνη της ψυχής" είναι ο τίτλος της σειράς ντοκιμαντέρ της Πένης Παναγιωτοπούλου, που καταγράφει πορτρέτα καθημερινών ανθρώπων. Ο Ροβήρος Μανθούλης μέσα από αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις θα επιχειρήσει να καταγράψει μια ταραγμένη περίοδο της χώρας, όπως ήταν αυτή του εμφυλίου πολέμου. Σε άλλο ντοκιμαντέρ, η Σοφία Σφυρόερα σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείου, θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον Χαρίλαο Τρικούπη. Στα μουσικά ντοκιμαντέρ, τέλος, εντάσσεται και η σειρά ντοκιμαντέρ του Λάκη Παπαστάθη "Η μουσική παράδοση του ελληνικού χώρου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ