Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχθρός η υποταγή και η ανοχή

Την ανάγκη να βγουν από την όλη κατάσταση τα σωστά συμπεράσματα επισήμανε σε άλλο σημείο η Αλ. Παπαρήγα.

"Το πρώτο βήμα, είπε, είναι να βγουν τα σωστά συμπεράσματα, αλλιώς δεν υπάρχει προοπτική για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα". Και συνέχισε: "Η εργατική τάξη της Πάτρας, της Αχαϊας, όλης της Ελλάδας πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από τη δική της πείρα και η πείρα της λέει ότι η καπιταλιστική εκμετάλλευση, η πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια είναι ο εχθρός της. Οπως εχθρός της είναι η συνειδητή υποταγή και ανοχή στη σημερινή τάξη πραγμάτων, στο όνομα του ρεαλισμού.

Τα εργοστάσια κλείνουν γιατί οι ιδιοκτήτες θέλουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε πιο επικερδείς γι' αυτούς τομείς, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Τα εργοστάσια κλείνουν γιατί οι πολυεθνικές θέλουν να κατακλύσουν την εσωτερική μας αγορά με τα δικά τους προϊόντα, θέλουν λιγότερα εργοστάσια και περισσότερα εμπορικά καταστήματα, με ελάχιστο προσωπικό, για να διακινούν τα δικά τους εμπορεύματα.

Κανένας υπουργός δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει στο ερώτημα, που πολλές φορές κάνουν οι εργαζόμενοι, "πώς συμβιβάζεται να έχουμε χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και πλούσιους επιχειρηματίες;".

Θα μου πείτε ότι η συνείδηση της βαθύτερης αιτίας των προβλημάτων και των πολιτικών ευθυνών που υπάρχουν δε δίνει άμεσα ψωμί ούτε δουλιά στους ανέργους.

Συμφωνούμε απόλυτα, με τα λόγια δε λύνονται τα προβλήματα. Με τα έργα όμως της εργατικής τάξης, του λαού γενικότερα, κάτι μπορεί να γίνει, σίγουρα μπορεί να γίνει.Η συνειδητοποίηση του τι και ποιος φταίει είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να αρχίσει κάτι να αλλάζει σε τούτο τον τόπο προς όφελος των εργαζομένων.

Αλλιώς οι αγώνες, οι πιέσεις προς τους αρμοδίους θα πάνε χαμένοι, γιατί ειδικά το πρόβλημα της ανεργίας, το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες, ούτε με προσωρινά μέτρα, ούτε καν με ημίμετρα.

Θέλει ανασκούμπωμα για να μη χάσουμε άλλο χρόνο, κυρίως θέλει αντεπίθεση για να μην τα χάσουμε όλα, για να παρεμποδίσουμε όσο γίνεται σήμερα τη νέα καταιγίδα που έρχεται την επόμενη δεκαετία, που επιφυλάσσει πριν από όλα στην εργατική τάξη απίστευτα βάσανα και ταλαιπωρίες".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα 100χρονα του Κόμματος να μας βρουν με περισσότερες κομματικές δυνάμεις στους κλάδους της Βιομηχανίας (2015-06-14 00:00:00.0)
ΚΑΤΡΟΔΑΥΛΗ ΕΛΕΝΗ (2013-04-19 00:00:00.0)
ΚΚΕ - κόμμα εργατικό επαναστατικό (2013-03-22 00:00:00.0)
Δράση στοχευμένη στην ανασύνταξη του κινήματος (2013-03-02 00:00:00.0)
Με αφορμή... (2007-10-27 00:00:00.0)
Ακόμα πιο ισχυρό το ΠΑΜΕ (2005-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ