Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛ ΛΕΣΒΟΥ

Συγκάλυψη του σκανδάλου;

Υποπτη η χτεσινή απάντηση του υφυπουργού Παιδείας στη Βουλή

Το υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα για την αντιμετώπιση του τεράστιου σκανδάλου με την κατασκευή του ΤΕΛ Λέσβου, που, όπως τόνισε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτηση "συνεχίζει να κρατά 1.400 παιδιά, 150 εκπαιδευτικούς και δεκάδες εργαζόμενους μέσα σε αυτή την παγίδα. Εάν γινόταν σεισμός 5 με 5,5 Ρίχτερ, θα κατέρρεε και θα θρηνούσαμε χιλιάδες νεκρούς" αλλά με την απάντησή του ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος γέννησε βάσιμες υπόνοιες ότι βαδίζουμε προς συγκάλυψη του θέματος.

Ο Γ. Ανθόπουλος αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει υπέρβαση του προϋπολογισμού κατά 3 δισ. δρχ., υπέρβαση του χρόνου παράδοσης, έχει γίνει παράνομη καταβολή στον ανάδοχο ποσού 1,1 δισ. δρχ. για πιστοποιημένες, αλλά μη εκτελεσθείσες εργασίες, και έχουν κλαπεί υλικά του οπλισμού του κτιρίου, το υπουργείο Παιδείας απλώς έχει διατάξει έρευνα σε βάθος με ΕΔΕ και όλων των υπευθύνων του υπουργείου που πιθανόν εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Να σημειωθεί ότι από το 1995 έχει διαπιστωθεί η ακαταλληλότητα του κτιρίου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αφού υπογράμμισε ότι ο επιβλέπων του έργου που υπέγραψε την πληρωμή ανύπαρκτων εργασιών, συνεχίζει να το επιβλέπει και ο διευθυντής της ΔΙΕΦΕΣ κρατά τη θέση του και προάγεται σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, τόνισε: "Γιατί δεν κάνατε τίποτα από το 1995, που το κτίριο ήταν ακατάλληλο, για να βρεθούν αίθουσες για πρωινή βάρδια, για να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι εγκληματίες και οι κλέφτες; Γιατί δεν κάνατε τίποτα, εν πάση περιπτώσει, για να διαλευκανθεί αυτή η βρώμικη υπόθεση; Ερχεσθε σήμερα ουσιαστικά να συγκαλύψετε και στο Δελτίο Τύπου που βγάλατε λέτε ότι θα διερευνηθούν και θα επιβληθούν κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ