Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Τα συνδικάτα αντιδρούν στον ΑΠΕΚ

ΜΑΝΙΛΑ. -

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Φιλιππίνων καταφέρθηκαν χτες ενάντια στον οργανισμό "Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού" (ΑΠΕΚ), αποκαλώντας τον "εργαλείο των μεγάλων πολυεθνικών και των ξένων καπιταλιστών". Αφορμή για τις εργατικές κινητοποιήσεις που αναμένονται, αποτελεί η πραγματοποίηση της επικείμενης συνάντησης ηγετών των χωρών - μελών του ΑΠΕΚ στις Φιλιππίνες.

Οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές και εργατικές οργανώσεις της χώρας ανήγγειλαν την πραγματοποίηση μεγάλης διάσκεψης στις 25 του μήνα, στη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής του ΑΠΕΚ για να συμφωνήσουν, όπως τόνισαν, στη δημιουργία μιας "ατζέντας - δράσης αυτοάμυνας" των εργατών απέναντι στο ξένο κεφάλαιο. "Σκοπός του ΑΠΕΚ είναι η προώθηση ενός ανήθικου και εγκληματικού παγκόσμιου στάτους κβο, στο οποίο λίγοι δισεκατομμυριούχοι θα ελέγχουν τις τύχες περίπου 2 δισεκατομμυρίων χαμηλόμισθων εργαζομένων που θα δουλεύουν σαν αυτόματα ρομπότ για τις ξένες εταιρίες" επισημαίνεται σε χτεσινή κοινή ανακοίνωση των συνδικάτων.

Ο Λεόντι ντε Γκούζμαν, γενικός γραμματέας της "Αλληλεγγύης Φιλιππινέζων Εργαζομένων", προειδοποίησε ότι το προσεχές φόρουμ των ηγετών του ΑΠΕΚ δε θα αποφασίσει κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση ή τον τερματισμό της φτώχειας, γιατί ο Οργανισμός έχει πρωταρχικό σκοπό την επίλυση της "κρίσης της τρέχουσας καπιταλιστικής υπερπαραγωγής μέσω της προώθησης αγαθών από τις αναπτυγμένες στις φτωχές χώρες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ