Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Πλαίσιο" αλλαγών στην ΕΡΑ

Γιάννης Τζαννετάκος: να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ραδιοφωνικών αδειών

"Προπομπό ορισμένων αλλαγών, που έχουν κριθεί αναγκαίες" στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας μας, θεωρεί ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ Γιάννης Τζαννετάκος,τις αλλαγές που ήδη έγιναν στη φυσιογνωμία των προγραμμάτων της ΕΡΑ. Ηδη, το Α πρόγραμμα εκπέμπει από την περασμένη Δευτέρα, ως κατ' εξοχήν ενημερωτικός σταθμός ενώ το Β πρόγραμμα, ως ψυχαγωγικός μ' έμφαση στην ελληνική μουσική. Το Τρίτο διατηρεί τη φυσιογνωμία που ήδη έχει, ενώ η ΕΡΑ - 4 εκτός από το αθλητικό πρόγραμμα, έχει εκπομπές που απευθύνονται κυρίως στις νεότερες ηλικίες.

Ο Γιάννης Τζαννετάκος, στάθηκε στους άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί το κρατικό ραδιόφωνο, μέσα μάλιστα στις συνθήκες της "δυσκαμψίας η οποία ενδημεί στους μηχανισμούς της ΕΡΤ και της ΕΡΑ". Εδωσε έμφαση, στην αξιοποίηση του μόνιμου προσωπικού της ΕΡΑ, αλλά και στη συμβολή των εκτάκτων συνεργατών. Ηρθε επίσης, όπως ανέφερε, η ώρα η δημόσια ραδιοφωνία να "εγείρει με αξιώσεις και ανταγωνιστικό πνεύμα", ένα διαφορετικό λόγο. Πιστεύει ότι η κρατική ραδιοφωνία, οφείλει να είναι ανταγωνιστική, όχι μόνο για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά και για να αιτιολογήσει την ύπαρξή της και τις δαπάνες λειτουργίας της, οι οποίες επιβαρύνουν τους Ελληνες πολίτες. Ο ανταγωνισμός, όμως επιβάλλεται, γιατί και το ραδιόφωνο "δοκιμάζεται, από κρίσεις λαϊκισμού, ανευθυνότητας" καθώς "ενίοτε και από εξυπηρετήσεις των περιβόητων διαπλεκόμενων συμφερόντων".

Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ στάθηκε όμως και στη γενικότερη κατάσταση αναρχίας, που επικρατεί στο ραδιοφωνικό χώρο, κατάσταση που έχει και σαν συνέπεια, να εμποδίζει τους κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ν' ακούγονται ακόμη και στην Αθήνα. Ο Γιάννης Τζαννετάκος υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης αδειών των ραδιοφωνικών σταθμών και να ιδρυθεί το "άλσος κεραιών". Η "αποκατάσταση της νομιμότητας", είναι όπως είπε, ένα στοιχείο, που "εξομαλύνει το ραδιοφωνικό τοπίο", ενώ ο ανταγωνισμός θα γίνεται "επί ίσοις όροις". Αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στο τι γίνεται σήμερα στο χώρο των ερτζιανών και στους χώρους των εγκαταστάσεων των κεραιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι γύρω από τους μεγάλους ιδιωτικούς σταθμούς υπάρχει μια "αποστειρωμένη ζώνη", που εμποδίζει τις παρεμβολές στους σταθμούς αυτούς. Παράλληλα οι μεγάλοι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί "περιφρουρούν" τις εγκαταστάσεις τους, με "ιδιωτικές δυνάμεις αστυνομίας", στις οποίες, δεν μπορεί να καταφύγει η ΕΡΤ.

Ο Γιάννης Τζαννετάκος, αλλά και οι διευθυντές των προγραμμάτων, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν γίνει πολλές νέες συμβάσεις και ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις έκτακτων υπαλλήλων και συνεργατών με υψηλές, για τα δεδομένα της ΕΡΤ, αμοιβές. Στη χτεσινή συνέντευξη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Παναγιώτης Παναγιώτου και οι διευθυντές όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΑ.

Κ. Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με εντολή της «Χόχτιφ» το πάρκο κεραιών (2000-01-18 00:00:00.0)
Στη ζούγκλα των αιθέρων (1999-11-25 00:00:00.0)
Στους ανοχύρωτους αιθέρες (1998-06-25 00:00:00.0)
Εκτός ΕΡΑ ο Θ. Γεωργακόπουλος (1998-02-12 00:00:00.0)
Κρίση στην ηγεσία της ΕΡΑ (1997-10-21 00:00:00.0)
Πλήττουν την αξιοκρατία (1997-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ