Κυριακή 10 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΚΕ
Αντισταθείτε στη νέα επέλαση

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, με αφορμή την προαναγγελία νέων φόρων διά μέσου των ΟΤΑ

Κάλεσμα στο λαό για αντίσταση στη νέα αντιλαϊκή επέλαση που σηματοδοτούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση, απευθύνει το ΚΚΕ με χτεσινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω του υπουργού Αλ. Παπαδόπουλου, δρομολογεί αδίστακτα νέες δυσβάστακτες επιλογές για το λαό. Επιδιώκει να μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μηχανισμό της αντιλαϊκής φορομπηχτικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, της έντασης της πολιτικής λιτότητας, εντάσσεται και η αναφορά από τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθώς και από την ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, ότι πρέπει να καθιερωθεί φορολογική ενημερότητα και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κυβέρνηση αρχίζει και περνά ένα μεγάλο μέρος της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής της μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, με την εκχώρηση λειτουργιών, υπηρεσιών και έργων της στο μεγάλο κεφάλαιο. Η βασική κατεύθυνση είναι: επιβάλλετε νέα τέλη, πολλαπλασιάστε άλλα, υποχρεώστε τους δημότες να πληρώσουν για τον πολιτισμό, για τον αθλητισμό, για το πράσινο. Χτυπητό παράδειγμα, η ανάθεση της λεγόμενης ελεγχόμενης στάθμευσης, με πληρωμή, σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην προσπάθεια παραπέρα αφαίμαξης των εργαζομένων και του λαού που εφαρμόζει η κυβέρνηση και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εργαζόμενοι, οι δημότες, οι μαζικοί φορείς πρέπει να αντισταθούν σ' αυτή τη νέα αντιλαϊκή επέλαση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ