Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑ"
Εργασία εκ ... περιτροπής!

ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ: Οι εργάτες οφείλουν να αντισταθούν

Ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις για τους περίπου 200 εργαζόμενους της κεραμοποιίας "Κεράμικα - Ολύμπια" στον Πύργο. Η επιχείρηση, επικαλούμενη πτώση των παραγγελιών, έθεσε σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών το 1/3 του προσωπικού και το ίδιο θα κάνει εκ περιτροπής και με τους υπόλοιπους!Το μέτρο δε φαίνεται να είναι προσωρινό, καθώς η εταιρία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί επ' αόριστον η κατάσταση, αν συνεχιστεί η μείωση των παραγγελιών. Πρέπει να σημειωθεί πως εδώ και καιρό η επιχείρηση καθυστερεί τις πληρωμές, ενώ προειδοποιεί ότι όποιος δε δεχτεί τις επιλογές της, μπορεί να ζητήσει την απόλυσή του. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Δ. Λιαρόπουλος απειλεί με οριστικό κλείσιμο, σε περίπτωση που υπάρξουν αντιδράσεις!

Οι εργαζόμενοι, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν, εξέφρασαν τη διάθεσή τους να αντισταθούν σ' αυτό το μέτρο που πλήττει το εισόδημά τους και αποτελεί προάγγελο χτυπήματος του εργασιακού καθεστώτος. Ζητούν τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου και των μαζικών φορέων της περιοχής, η οποία έτσι κι αλλιώς θα πληγεί, αν κλείσει το τελευταίο εργοστάσιο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ τονίζει: "Την περασμένη Δευτέρα ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου κεραμοποιίας "Κεράμικα - Ολύμπια" έστειλε 70 εργάτες του σε υποχρεωτική 15ήμερη άδεια άνευ αποδοχών, δηλαδή το 1/3 του δυναμικού του, και θα ακολουθήσουν εκ περιτροπής οι υπόλοιποι. Και από πάνω, τους απειλεί με το κλείσιμο του εργοστασίου για να αποδεχτούν τις "εθελοντικές" απολύσεις ή τη μείωση ωραρίου, αποδοχών και ασφαλίστρων. Επιχειρεί να φορτώσει στις πλάτες των εργατών τις συνέπειες της ευρω-κυβερνητικής πολιτικής, που, στο όνομα του νεοφιλελεύθερου ανταγωνισμού, οδηγεί στη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας και τη μετατροπή της σε χώρα φτηνών υπηρεσιών. Είναι μια πολιτική που πετάει στο δρόμο και βάζει στο περιθώριο της ζωής τους εργάτες.

Οι εργάτες του "Κεράμικα - Ολύμπια", για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, οφείλουν, στο κάτω κάτω της γραφής, να επιβάλουν με τον αγώνα τους τη συνέχιση της λειτουργίας της τελευταίας σχεδόν βιομηχανικής μονάδας της Ηλείας. Να βάλουν τέρμα στις αυταπάτες, στη μοιρολατρία, στις ψεύτικες υποσχέσεις και τα εκβιαστικά διλήμματα και να συντονίσουν τον αγώνα τους με το δίκαιο αγώνα των αγροτών, των οικοδόμων και άλλων εργαζομένων της Ηλείας, που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλιά και τη ζωή. Είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να μπει φρένο στην ασυδοσία των ντόπιων εργοδοτών και στις επιδιώξεις των πολυεθνικών. Να στηριχτεί η παραγωγική βάση της Ηλείας και της χώρας".

Π. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ