Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Εκρυθμη η κατάσταση στις τουρκικές φυλακές

Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις φυλακές της Τουρκίας, όπου οι πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Σμύρνη, Ερτζάν Ντεμίρ, από ώρα σε ώρα μπορεί να πληροφορηθούμε τους θανάτους πολλών κρατουμένων.

Η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές Αϊδινίου βρίσκεται ήδη στην 51η ημέρα της και δεκάδες απεργοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Δεκαπέντε από τους απεργούς μεταφέρθηκαν με χειροπέδες (!) στο κρατικό νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση άλλων είκοσι έχει επιδεινωθεί. Κρίσιμη επίσης είναι η κατάσταση αρκετών πολιτικών κρατουμένων, που κάνουν απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους των φυλακών Αϊδινίου, στις φυλακές Ικονίου και Ορντου.

Να προσθέσουμε ότι απεργία πείνας σε συμπαράσταση των πολιτικών κρατουμένων των φυλακών Αϊδινίου κάνουν και οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ναζιλί, της Προύσας, του Σαγκματζιλάρ, της Αγκυρας, του Ουσάκ, του Τσανάκαλε και του Ντιγιαρμπακίρ.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος της ένωσης σύγχρονων νομικών, δικηγόρος Εενάλ Σεριχάν, οι συνομιλίες ανάμεσα σε εκπροσώπους κρατουμένων στις φυλακές Αϊδινίου με αρμόδιους των φυλακών, για τον τερματισμό της απεργίας πείνας, βρίσκονται σε αδιέξοδο, λόγω της αρνητικής στάσης του εισαγγελέα και του διευθυντή των φυλακών.

"Επιδιώκουν να δουν τους κρατούμενους να πεθαίνουν", είπε ο δικηγόρος Αμπντουραχμάν Σαράν, σε συγκέντρωση συγγενών και φίλων των κρατουμένων που έγινε προχτές έξω από τις φυλακές Αϊδινίου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Τσετίν Τουράν, σε δηλώσεις του τόνισε ότι επιβάλλεται η άμεση επίλυση των προβλημάτων των κρατουμένων για να προληφθούν ενδεχόμενοι θάνατοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ