Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ρεκόρ συμμετοχής

Η μεγαλύτερη συμμετοχή σημειώθηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά,από την ίδρυσή του, παρά την εκτεταμένη ανεργία που πλήττει τον κλάδο και ειδικά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Ο αριθμός των ψηφισάντων μεταλλεργατών έφτασε στους 2.662,ενώ στις προηγούμενες αρχαιρεσίες πριν δυο χρόνια είχαν ψηφίσει 2.569.

Η Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) πήρε στα 2.616 έγκυρα ψηφοδέλτια, 1.574 ψήφους (ποσοστό 60,7%) και 13 έδρες στο 21μελές ΔΣ. Ο συνδυασμός των Ανεξαρτήτων Μεταλλεργατών,405 ψήφους και 3 έδρες. Ο συνδυασμός της Ενωτικής (ΠΑΣΚΕ), 322 ψήφους και 3 έδρες. Η Επιτροπή Αγώνα,315 ψήφους και 2 έδρες.

Ο γραμματέας του Συνδικάτου Κ. Φακάρος,σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, σημείωσε: "Από τη μέρα που ιδρύθηκε το Συνδικάτο δεν είχε πιάσει ποτέ αυτό το νούμερο ψηφισάντων. Παρά την τεράστια ανεργία που πλήττει τη Ζώνη, παρά την υπονόμευση, οι μεταλλεργάτες ήρθαν και ψήφισαν στο συνδικάτο τους. Από αυτές τις εκλογές βγαίνουμε πιο αισιόδοξοι και πιο δυνατοί για τους αγώνες που θα ξεκινήσουν σύντομα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ