Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρατυπίες σε προγράμματα κατάρτισης

Εξήντα πέντε πρόσθετοι σπουδαστές βρέθηκαν να παρακολουθούν τα επιδοτούμενα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στην Καρδίτσα,δίχως να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και παρόλο που για 140 θέσεις υπήρχαν 2.500 αιτήσεις ενδιαφερομένων!

"Τίποτα δε φαίνεται να σταματά τους κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου να καταστρατηγήσουν κάθε έννοια αξιοκρατίας και ηθικής", σημειώνουν σε σχετική ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Β. Μπούτας,Αχ. Κανταρτζής,Ν. Γκατζής.Τονίζουν, δε, ότι η συγκεκριμένη περίπτωση, που καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας,"αποτελεί χαρακτηριστική έκφραση του πελατειακού συστήματος, το οποίο με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ...εκσυγχρονίζεται".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Εργασίας: Γιατί ορίστηκαν σε 140 οι θέσεις του προγράμματος, όταν μπορούσαν να ενταχθούν άλλοι 65; Γιατί οι πρόσθετες θέσεις δεν καλύφθηκαν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για όλους; Ποιες ενέργειες πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση για τη διερεύνηση της υπόθεσης και τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ