Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα

Ιδιαίτερα θετικά τα μηνύματα της κινητοποίησης του περασμένου Σαββάτου, η οποία θα έχει συνέχεια

Και το ερχόμενο Σάββατο θα επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους για ανθρώπινο ωράριο εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ, αν ως τότε δεν υπάρξουν εξελίξεις στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων τους. Εξάλλου την Κυριακή 24 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων,πανελλαδική σύσκεψη των πρωτοβάθμιων Σωματείων του κλάδου για το θέμα του ωραρίου.

Απολογητική ανακοίνωση για το ωράριο εξέδωσε χτες η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου,αφού πρώτα ο πρόεδρός της Χ. Καψάλης είχε δώσει - σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Εργασίας - τη συγκατάθεσή του στη συμφωνία ΣΕΛΠΕ - κυβέρνησης για παράταση του ωραρίου τα Σάββατα. Στην, απολογητικού χαρακτήρα, ανακοίνωση η ΕΣΕΕ "διευκρινίζει" ότι αποδέχτηκε "προσωρινά" την πρόταση για λειτουργία των καταστημάτων το Σάββατο ως τις 5.30μμ και ζητάει "να υπάρξει νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου λειτουργίας τις υπόλοιπες πέντε μέρες, που δε θα ξεπερνά τις 52 ώρες και που θα καθορίζει τις μέρες συνεχούς και διακεκομμένης λειτουργίας".

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα μηνύματα της τρίτης, κατά σειρά, επιτυχημένης κινητοποίησης που πραγματοποίησαν το Σάββατο εμποροϋπάλληλοι και μικρέμποροι έξω από όσα καταστήματα επιχείρησαν να παραμείνουν ανοιχτά μετά τις 4 το απόγευμα, στο Κολωνάκι, την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη συμφωνία κυβέρνησης, ΣΕΛΠΕ και κυβερνητικών συνδικαλιστών για παράταση του ωραρίου τα Σάββατα έως τις 5.30μμ και πρόβαλαν μαχητικά το αίτημά τους για άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, τη λειτουργία του Σαββάτου ως τις 3μμ, την κυριακάτικη αργία και την πλήρη απασχόληση, με κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου.

Και στις τρεις περιοχές πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις, πορείες και αποκλεισμοί των ελάχιστων καταστημάτων που παρέμεναν ανοιχτά. Στο Κολωνάκι το "Μπιούτι Σοπ", στην Κηφισιά το "Μαρκ & Σπένσερ" και ο "Καρούζος", στη Γλυφάδα ο "Κωτσόβολος" "έσπασαν" το ωράριο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προσελκύσουν τους καταναλωτές, η πλειοψηφία των οποίων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ