Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ
Μαζικά με τα πραγματικά αιτήματα

Σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας χτες. Κοινό πρόγραμμα δράσης ενόψει της απεργίας, με εξορμήσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς

Κοινό πρόγραμμα δράσης για την καλύτερη προετοιμασία της 24ωρης απεργίας, που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 28 Νοέμβρη, ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι εργαζόμενοι και να προβληθούν τα πραγματικά τους αιτήματα, αποφάσισαν χτες το απόγευμα δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας, που συμμετείχαν σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας.

Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινές εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, συγκεντρώσεις σε συνοικίες και περιοδείες. Επίσης να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και να στηρίξουν όσους αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως των εμποροϋπαλλήλων και των συνταξιούχων.

Στην εισηγητική του ομιλία, ο Δ. Κυπραίος,από τους μεταλλεργάτες - μεταξύ άλλων - τόνισε: "Πρέπει να καταγγείλουμε στους εργαζόμενους ποιοι ευθύνονται για τη σημερινή άσχημη κατάσταση, που είναι το μεγάλο κεφαλαίο, οι πολιτικοί του εκφραστές και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Η Συντονιστική πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα για ένα ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για ανάπτυξη αγώνων, για συμμετοχή στην κοινή δράση και άλλων σωματείων. Να πείσουμε τους εργαζόμενους ότι η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να ανατραπεί αν αλλάξουν οι συσχετισμοί και αναπτυχθούν αγώνες. Η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ είναι χωρίς περιεχόμενο, εμείς πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, να της δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο, ξεκινώντας το αμέσως επόμενο διάστημα με εξορμήσεις, περιοδείες σε χώρους δουλιάς και συνοικίες, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και καλώντας τους να συμμετάσχουν στην απεργία διεκδικώντας όσα τους ανήκουν".

Το ΕΚ Αγρινίου

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 28 Νοέμβρη, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.Ωστόσο, κρίνει ανεπαρκές το πλαίσιο αιτημάτων της ΓΣΕΕ και σε ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων: Κατώτερο μεροκάματο 7.000 δρχ. και κατώτερο μισθό 175.000 δρχ. Γνήσια ΑΤΑ. Εφαρμογή 35ωρου - 5ήμερου - 7ωρου με πλήρεις αποδοχές. Αφορολόγητο όριο ίσο με τις κατώτατες ετήσιες αποδοχές της Εθνικής Σύμβασης. Διπλασιασμό των κονδυλίων του προϋπολογισμού για υγεία - κοινωνική ασφάλιση και στο 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, τριμερής χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων κ. ά.

Η ΟΣΝΙΕ

Συσκέψεις με τα σωματεία - μέλη της στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη οργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΟΣΝΙΕ) ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 28 του μήνα και της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Στην Αθήνα η σύσκεψη θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μμ, στο κτίριο του ΕΚΑ (Μάρνη και Γ Σεπτεμβρίου). Στη Θεσσαλονίκη,επίσης αύριο, στις 6μμ, στο κτίριο του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 36). Στις συσκέψεις θα συζητηθούν επίσης προτάσεις και μορφές δράσης ενόψει της κλαδικής συλλογικής σύμβασης για το 1997.

Σύσκεψη στη Χαλκίδα

Σύσκεψη σωματείων για την καλύτερη προετοιμασία της 24ωρης απεργίας στις 28 Νοέμβρη, στην οποία θα συμμετάσχει και το ΕΚ Εύβοιας, πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, στις 6μμ, στην αίθουσα συνελεύσεων. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση - κάλεσμα προς τα όλα τα σωματεία, οι άνεργοι ξεπερνούν τις 22.000 και αντί να λαμβάνονται μέτρα, το πρόβλημα οξύνεται.

Επιτροπή Αγώνα Θήβας

"Ολοι στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 28 Νοέμβρη", καλεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα επαρχίας Θήβας,η οποία επικρίνει τις γενικόλογες τοποθετήσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και καλεί τους εργαζόμενους να προβάλουν τα πραγματικά τους αιτήματα, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και "των αφεντικών της στην Ευρωπαϊκή Ενωση". Εκτός από τα γενικά αιτήματα, η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να αγωνιστούν για: Ιδρυση της "Αλουμίνας" στη Θίσβη. Ανέγερση σύγχρονου νοσοκομείου στη Θήβα, καθώς και μουσείου. Ανάκληση των φόρων που επέβαλε το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Κατάργηση των παρκόμετρων στη Θήβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ